Està en: INICI > Notícies

Marco destaca les sinergies entre l'Ajuntament i el Consell per a millorar el benestar ciutad

Dimarts, 5 de Febrer de 2019L'alcaldessa de Castelló assisteix a la presentació de l’estratègia ‘Juntament’.
 
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat en la presentació de l'estratègia ‘Juntament’ del la Generalitat, la qual pretén reforçar la col·laboració entre Consell i ajuntaments. Durant la jornada de treball, que s'ha realitzat en el Centre de Cultura Contemporània de València, tant el president de la GVA, Ximo Puig, com altres directors i directores generals i autonòmics de diferents àrees han presentat les polítiques dirgides a municipis en relació a inversions, accions i altres ajudes.

Marco ha agraït l'interés del Consell en continuar enfortint la col·laboració entre totes dues institucions ja que "això demostra el seu interés pel desenvolupament de municipis com Castelló, un pilar fonamental de l'economia de la Comunitat", ha subratllat. A més, Marco ha recordat que les relacions i la sinèrgia entre ajuntament i Consell han sigut fluides des del principi de la legislatura, perquè "la Generalitat va complir amb la nostra ciutat des del primer dia en saldar el deute històric que tenia amb Castelló".

Les jornades han sigut presentades pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i s'han dividit en diversos blocs temàtics com a Polítiques Socials, Acció pel Creixement Sostenible i Aliança Institucional. L'última part s'ha reservat per a la participació de diferents alcaldes i la clausura ha sigut a càrrec del president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcalde d'Elda, Rubén, Alfaro.

Un dels objectius de l'estratègia ‘Juntament’ és agrupar totes les mesures impulsades pel Consell relacionades amb les polítiques municipals i d'ajuda als ajuntaments. Com a novetats, es crearà un Pla de Sanejament dels municipis endeutats per a evitar que hi haja municipis que tinguen hipotecat el futur i un pla d'ajuda als municipis que per les seues característiques tinguen major cost dels serveis públics fonamentals.Segueix-nos: