Està en: INICI > Notícies

Castell convoca una "carajillada' popular per a promocionar la primera ruta urbana dedicada a aquesta beguda tricolor

Dijous, 7 de Febrer de 2019

 La regidora Patricia Puerta reivindica aquest producte autòcton i popular com a "ganxo per a fomentar el turisme gastronòmic".
 
La cultura del ‘carajillo’ es viu a Castelló. A qualsevol hora del dia, és tradició endolcir el paladar amb aquesta beguda elaborada a base de licor cremat, sucre, café curt i, en general, dos grans de café, canyella i un trosset de pell de llima. Una combinació que dóna com a resultat la mescla d'aromes i colors: ambre, negre i ocre. Amb l'objectiu de promocionar la primera Ruta del 'Carajillo', que se celebrarà del 15 al 3 de març a Castelló, el Patronat Municipal de Turisme convoca una ‘carajillada’ popular aquest dissabte, 9 de febrer a les 12:00 hores en la plaça Santa Clara. La previsió és repartir uns 150 litres d'aquesta popular beguda tricolor típica de Castelló i que forma part de la cultura gastronòmica local.

El conyac cremarà el més lent possible per a donar pas al clàssic cigaló, que en aquesta ocasió multiplica les seues dimensions. "I què millor que presentar la Ruta del Cigaló als i les castellonenques que al carrer, amb aquesta enorme ‘carajillada’ que a més aspira a convertir-se en ganxo turístic", ha destacat la regidora Patricia Puerta, qui també assegura que "gràcies a aquesta i altres iniciatives dins de la marca Castelló Gastronòmic, la nostra ciutat s'està posicionant com a referent en el turisme gastronòmic".

N'hi ha en forma de pastís, alguns denominats ‘blancs’ sense café, altres salats que fins i tot incorporen foie, cigalons amb cacau, amb nata, llet de coco, ametles, confitures, amb tot tipus de licors… Versions de tota mena servides, per la seua forma i contingut, en plat, got de cristall o de fang que tindran cabuda en un recorregut urbà al qual de moment s’han sumat 64 locals de la ciutat.

El mateix dia que arranca la ruta, la web carajillodecastello.com estarà operativa amb tota la informació sobre el recorregut, locals i cigalons, en la qual es podrà votar al favorit. Ara com ara, el perfil de Facebook AmbCanella promociona la ruta.

"Castelló pot presumir del ‘carajillo’ com un dels seus productes més autòctons i coneguts, que forma part de la nostra cultura popular gastronòmica i amb suficient potencial per a convertir-se en un ganxo turístic més. I el que pretén aquesta primera ruta és, precisament, reivindicar el ‘carajillo’ de Castelló i posar-lo en valor", ha reivindicat la regidora i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patricia Puerta.

En finalitzar les jornades, un comité d'experts i expertes gastronòmics atorgarà als establiments guanyadors els reconeixements -dividits en diverses categories- als millors ‘carajillos’.Segueix-nos: