Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament collabora amb el Gremi de Forners en el III Concurs de Cartells del Fadrinet

Dimecres, 13 de Febrer de 2019


 
La regidora Mary Carmen Ribera ratifica el seu suport al gremi que "un any més endolceix la Magdalena amb el seu famós fadrinet".
 
Té forma redona i en la seua superfície un calc de l'ermita de la Magdalena en sucre glas. Es tracta dels famosos fadrinets, un dolç que anuncia l'arribada de les festes fundacionals en pastisseries i forns. Per a homenatjar aquestes pastes, els qui van crear la seua recepta, el Gremi de Forners, convoquen per tercer any consecutiu el concurs de Cartells del Fadrinet i compten una vegada més amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló, a través del Patronat de Festes i la Regidoria de Consum. Aquells i aquelles que desitgen dissenyar el cartell que identifique al fadrinet en les pròximes festes de la Magdalena, tindran fins al 21 de febrer per a presentar les seues propostes -en grandària A3 i format JPG- al correu gremiocastellon@gmail.com.

Els regidors Omar Braina i Mary Carmen Ribera han volgut mostrar el seu suport a un col·lectiu que "un any més endolceix la Magdalena amb els famosos fadrinets, elaborats a base d'ingredients tan nostres com el moniato o la mistela". "Aquest concurs és una gran ocasió per a promocionar als mestres de l'artesania castellonenca i a més, espera divertir a les famílies creant un cartell amb la imatge del Fadrinet i símbols propis de la Magdalena", ha afegit l'edil.

El guanyador o guanyadora, a més d'optar a un premi de 100 euros, podrà lluir el seu cartell en les fleques artesanes del Gremi de Forners i en les entitats col·laboradores a partir de l'1 de març i fins al final de les festes de la Magdalena. Aquest iniciatiu compte també amb el suport de la Gestora de Gaiates, la Ruta de Sabor de la Diputació de Castelló, la Federació de Colles i l'empresa Serveis Fleca.

En aquest sentit, el mestre major del Gremi, José Miró, ha recordat que el Gremi va crear el Fadrinet fa 9 anys i, des de llavors, "cada Magdalena hem desenvolupat una iniciativa per a impulsar el dolç de la Magdalena, i en totes elles sempre hem comptat amb el suport del ‘món de la festa’ i de les autoritats, per això vull agrair-los en nom dels mestres artesans la seua confiança en nostres els seus productes de qualitat".Segueix-nos: