Està en: INICI > Notícies

El Sexenni de Morella, Andrea Valls i Fernando Luis Fernndez guanyen els X Premis Moros d'Alqueria

Divendres, 15 de Febrer de 2019


 
Amparo Marco reconeix la labor de l'entitat festera en la "difusió del talent de la nostra ciutat i de la cultura i tradició".

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el regidor de Festes, Omar Braina; i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, han presentat juntament al president de Moros d’Alqueria, Pepe Chillida, la dècima edició dels Premis Moros d’Alqueria. El premi de gastronomia ‘Adrián Segura’ ha recaigut en Andrea Valls; el premi de ‘Música per a instrument de banda’ ha sigut per a Fernando Luis Fernández i, finalment, el premi ‘Cultura i Festes Ciutat de Castelló 2019’ s'ha concedit al Sexenni de Morella.

Amparo Marco ha agraït el paper que juga la fundació Moros d’Alqueria en la "promoció del talent, especialment dels més joves de Castelló, en dos àmbits tan essencials com la música i la gastronomia". Així mateix, Marco ha posat en valor el seu compromís amb la cultura i tradició, a més de "projectar la tradició magdalenera més enllà del nostre territori".

Els premis en gastronomia i música estan dotats de 3.000 euros cadascun a través de la beca de la fundació. La xef Andrea Valls, a més de la seua extensa trajectòria formativa, ha quedat finalista en el concurs ‘Futur Xef’ i treballa actualment en el Kamon, un restaurant fusió de menjar japonés, espanyola i italiana. Fernando Luis Fernández ha participat com a clarinet principal en en el SICOF (Seul International Community Festival Orchestra) celebrat a Corea del Sud, i s'ha format a Londres, on ha rebut classes magistrals amb els diferents professors de la Guidhall School of Music and Drama, entre altres mèrits.

Enguany el premi ‘Cultura i Festes Ciutat de Castelló’ es queda a la província, concretament a Morella. El Sexenni es tracta d'una Festa d'Interès Turístic Nacional que se celebra cada sis anys en honor a la Verge de Vallivana. Així doncs, durant la segona quinzena d'agost el municipi es vist amb grans dissenys ornamentals que decoren el recorregut de les processons sexenals, convertint Morella en un museu de tapissos.

Per part seua, el president de Moros d’Alqueria, Pepe Chillida, ha incidit que "per als alumnes d'Hostaleria i del Conservatori de Música no es tracta de simples premis, sinó de rebre una beca per a ampliar els seus estudis o almenys acostar aqueixa il·lusió professional que els ha portat a formar-se acadèmicament". Així mateix, Chillida ha agraït l'ajuda que han rebut els jurats amb la col·laboració del nou director de la banda municipal de música de Castelló, Marcelo Ortega; del Moro de l'Any i exdirector de la banda, Paco Signes; del xef Antonino Barcos, del Grup Peñalén, i del xef Estrella Michelín Miguel Barrera.
 
Premis Moros d’Alqueria
L'any 2010 Moros d’Alqueria redobla el seu compromís amb la societat castellonenca a través dels Premis Moros d’Alqueria. Els guardons, que substitueixen a l'històric Moro de l’Any, tenen un doble objectiu: d'una banda, premiar l'esforç i la trajectòria d'estudiants en les àrees de gastronomia i música i impulsar la seua formació; i d'altra banda, reconéixer la importància i el valor de festes, festivals i esdeveniments que són referència a nivell internacional.Segueix-nos: