Està en: INICI > Notícies

Colors explosius ballaran al ritme d'un piromusical en la 75 edici de la Magdalena

Dijous, 28 de Febrer de 2019

El regidor i president del Patronat de Festes, Omar Braina, ha destacat "la forta tradició que uneix a Castelló amb la pirotècnia".
 
La presidenta de la Junta de Festes, Noelia Selma, explica que es dispararan 3.500 quilos de pòlvora en els prop de vint espectacles.

 
Una fusió entre música i pólvora culminaran la 75 edició de les festes fundacionals de Castelló. Així, enguany la Magdalena comptarà amb un piromusical, que brillarà el divendres 29 al Parc de l'Auditori i Palau de Congressos, a càrrec de Pirotècnia Peñarroja de la Vall d'Uixó. Aquest espectacle forma part d'una programació pirotècnica que suma al voltant de 3.500 quilos de pólvora en els seus dènou esdeveniments amb un pressupost de 210.000 euros.

El president del Patronat Municipal de Festes i regidor, Omar Braina, al costat de la presidenta de la Junta de Festes, Noelia Selma, han avançat aquesta programació acompanyats dels representants de les pirotècnies Tomás i Peñarroja -Miguel Ángel Tomás i Pepe Nebot- i dels ponents de foc, Jorge Batista i Antonio Cabezón. L'edil Omar Braina ha posat en valor "la importància de la pólvora en la nostra tradició, com la seua olor aveïna l'arribada de les festes".

Per part seua, Noelia Selma ha indicat que enguany també se celebra el vint-i-cinc aniversari del Festival de Pirotècnia Ciutat de Castelló, en el qual "s'han presentat vint-i-dues empreses de molt alt nivell en aquesta material amb projectes molt interessants". Finalment, Pirotècnia Tomás de Benicarló, Pirotècnia Igual de Barcelona i Pirotècnia Ricardo Caballer de València han sigut les designades per al tret dels "Castells de Focs Artificials" en el Camí Almalafa el dimecres, dijous i dissabte de Magdalena respectivament.

Els castells de foc aniran acompanyats com cada any de les emblemàtiques ‘mascletades’. Enguany arrancaran amb el tret de 75 carcasses el dissabte 23 a càrrec de la pirotècnia guanyadora de la Magdalena 2018, Peñarroja. La Traca Final, de la mà de pirotècnia Martí, i l'espectacle de Magdalena Vítol tancaran aquesta programació servida a base de pólvora.

Respecte a l'ordre establit per a les ‘mascletades’ que competiran en aquesta edició, el sorteig va situar a la pirotècnia Focs Artificials del Mediterrani la primera a disparar, el dilluns 25. La pirotècnia Turis prendrà el relleu el dimarts dia 26 de març; el dimecres serà el torn de la pirotècnia Pibierzo; el dijous dispararà la Pirotècnia Germans Sirvent d'Alacant; la pirotècnia Saragossana serà l'encarregada de disparar la cinquena mascletà el divendres 29 de març; el dissabte serà el torn de la pirotècnia Germans Ferrández i tancarà el concurs, el diumenge dia 31 de març, la pirotècnia Caballer FX.

La programació es complementa amb altres actes com és la Enfarolà (pirotècnia Martí), en la qual segons Noelia Selma "hi haurà alguna novetat", la mascletà aèria de la Tornà de la Romeria (pirotècnia Pibierzo), la Nit Màgica del dimarts (Xarxa Teatre), el Correfoc Magdalener que omplirà el Grau de pólvora i dimonis en el segon dissabte (Botafocs, Dimonis de la Plana i Diables de Castelló) i el Correfoc del Bestiari del diumenge final en l'Avinguda del Rei.Segueix-nos: