Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament nomenar dem a Imma Puig com a Premi Olmpia 2019

Dimecres, 6 de Mar de 2019

La regidora d’Igualtat, Verònica Ruiz, entregarà demà el ‘Premi Olímpia 2019’, antic ‘Dóna de l’Any’, a Imma Puig i Vicent. El reconeixement es lliurarà al Saló de Plens de l’Ajuntament de Castelló a les 12.00 hores


Imma Puig Vicent és llicenciada en infermeria i recentment ha cursat el Màster en Estudis Internacionals de la Pau, Conflictes i desenvolupament per la càtedra UNESCO de la Universitat Jaume I de Castelló. Treballant en l’Hospital General va treballar com a voluntària solidària amb l’ètnia gitana en l’antic "matadero" del barri Sant Agustí. Així mateix, seguint en l’àmbit sanitari, va ser la primera dona en obrir un centre de fisioteràpia a la ciutat de Castelló.

Puig ha segut cooperant en Àfrica i des dels anys 70 desenvolupa a temps parcial treballs de voluntariat sanitari a l'hospital de Safané, Burkina Faso. També va ser la co-fundadora de l’ONG ‘Ajuda Directa a Safané’. També ha impartit tallers d’educació i valors en les diferents escoles i instituts.

Inma també ha tingut la seva faceta investigadora, tant en la indumentària tradicional de Castelló, on arrel dels seus estudis ha publicat tres articles relacionats, a més de diverses exposicions de roba tradicional, l’última en maig de 2018. També ha centrat les seves investigacions en les danses tradicionals, sent una de les fundadores i ‘alma mater’ del grup  Millars, i amb relació amb el grup valencià Alimara, Imma fou de les primeres que investigà i recuperà tot un seguit de jotes, seguidilles i boleros.

Entre d’altres, dels seus constants viatges a Burkina Faso, es convertí en mare d’acollida de xiquetes africanes, en concret de Marceline, a la qual ha adoptat, i també fou una de les primeres dones regidores a l’Ajuntament de Castelló pel PSOE en l’oposició (1995-1999), en la secció de Cultura des d’on organitzà nombroses activitats i fundà l’Institut d’Etnologia Popular del qual és membre des de fa més de vint anys.Segueix-nos: