Està en: INICI > Notícies

Imma Puig rep el Premi Olmpia 2019 per la seua trajectria i comproms amb les dones

Dijous, 7 de Mar de 2019

La guardonada ha destacat que "cal lluitar per a aconseguir una pau inclusiva des de la perspectiva de la violència de gènere i la igualtat entre dones i homes, perquè el feminisme és l'única eina que no usa la violència com a arma de poder"


L'Ajuntament de Castelló ha celebrat aquest matí els actes institucionals amb motiu de la data del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones. Cada any, per a avançar en la igualtat real entre dones i homes, l'Ajuntament convoca el Premi Olímpia en memòria d'Olímpia de Gouges, que mitjançant la 'Declaració dels drets de les Dones i la Ciutadana’ (1789) va animar a totes les dones del planeta a reconéixer els seus drets.

És per això que les associacions i membres del Consell Municipal d'Igualtat li han atorgat el Premi Olímpia 2019 a Imma Puig Vicent, pel seu compromís social i professional amb la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, especialment, en favor de les dones i xiquetes més vulnerables valorant la seua contribució en el temps i el seu impacte social.

La guardonada amb el premi, Imma Puig, ha expressat que "he treballat i seguiré treballant per la igualtat, recolzant a les dones i grups feministes de Safané, donant visibilitat a una ètnia que està a punt de desaparéixer per temes d'immigració, i per la Pau, per aconseguir una pau inclusiva des de la perspectiva de la violència de gènere i la igualtat entre dones i homes, perquè el feminisme és l'única eina que no usa la violència com a arma de poder".

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s'ha dirigit a Puig per evidenciar "el seu compromís social, solidari, d'estima, d'humanitat a favor de les dones i xiquetes més vulnerables amb el seu caràcter obert i solidari. Imma és una dona feta a ella mateixa i un referent per a totes les ciutadanes i ciutadans de Castelló".

La regidora d'Igualtat, Verònica Ruiz, ha defensat que "no farem un pas enrere en la lluita dels drets de les dones, amb els drets de les dones no es negocia. La xacra que estem patint sols per ser dones, la violència i agressions masclistes que actualment estem patint... Contra aquesta realitat sols hi ha una resposta, feminisme, que és, ni més ni menys, que la lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes, la lluita pels drets socials, laborals i econòmics de totes les dones. Una lluita que sempre ha estat, és i seguira sent transversal i plural".Segueix-nos: