Està en: INICI > Notícies

Castell posa en marxa parades de bus a demanda per a dones en horari nocturn

Dilluns, 11 de Mar de 2019La iniciativa aposta per contribuir a millorar la sensació de seguretat de les usuàries de bus urbà.
 
Mobilitat amb perspectiva de gènere. Sota aquesta premissa, l'Ajuntament de Castelló activarà en la setmana de Magdalena una prova pilot pensada per a les dones en les tres línies nocturnes que funcionaran durant les festes i en la línia del bus del Grau per Germans Bou. Es tracta de dotar als autobusos nocturns de la possibilitat de fer parades a demanda -només de baixada- a partir de las 22:00 hores, de manera que les dones que vagen soles o acompanyades d'una altra dona, podran sol·licitar baixar fora de les parades oficials en el punt més pròxim a la seua destinació dins del recorregut de la línia d’autobus.

Aquesta iniciativa, fruit del treball col·laboratiu entre la Regidoria d’Igualtat, dirigida per Verònica Ruiz, i la de Mobilitat, amb Rafa Simó al capdavant, espera donar resposta a la potencial demanda i millorar la qualitat del servei que es presta en la xarxa urbana d’autobusos. Aquesta proposta de parades a demanda s’emmarca dins del III Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes.

A més, aquesta oferta pretén proporcionar a les dones els recursos necessaris perquè no modifiquen la seua rutina o deixen de fer alguna cosa per la por a patir episodis de risc, disminuint així la sensació de vulnerabilitat que experimenten, especialment quan tornen de nit soles a casa. A més de la N1 i el bus del Grau per Germans Bou que funciona tot l’any, en Magdalena també hi haurà parades a demanda per a dones en les dues noves línies nocturnes que es posaran en marxa enguany per primera vegada: la N6 Estació Intermodal-Benadressa-Urbanització Monte Cristina, amb parada a les urbanitzacions de la carretera de l’Alcora, i la N7 Plaça País Valencià-Grup Perpetu Socors-Grup Lourdes, que donarà servei als barris del Sud.

Les dones interessades a baixar-se de l'autobús en un punt no previst hauran de comunicar-lo en pujar al conductor o conductora i després indicar-lo amb suficient antelació. El descens es realitzarà per la porta davantera i en el punt sol·licitat sempre en condicions que no suposen un perill per a la persona usuària ni per al trànsit rodat.

La intenció és que aquestes parades a demanda es mantiguen tot l’any en la línia nocturna N1 Poliesportiu Ciutat de Castelló-Hospital General i el bus del Grau per Germans Bou. La creació de noves línies d'autobús, la millora de freqüències, l'ampliació de serveis, la recàrrega de bons de transport a través de l'app i bancades de Bicicas o el bitllet únic en tot el terme municipal són algunes de les accions que estan permetent avançar cap a una mobilitat urbana més respectuosa.Segueix-nos: