Està en: INICI > Notícies

Manuela Padial i Mnica Muoz guanyadores del concurs de "Relats de Dones 2019'

Dijous, 14 de Mar de 2019

L’entrega de premis es va realitzar el passat dijous, 7 de març, dintre de l’acte institucional en commemoració del Dia Internacional de la Dona


La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, va fer entrega del premi Relat de Dones 2019 a Manuela Padial i a Mónica Muñoz, el passat dijous 7 de març durant l'acte institucional en commemoració del Dia Internacional de la Dona.

El primer premi correspon al relat "La abuela Mercedes" de Manuela Padial Sánchez, natural i veïna de Dúrcal (Granada) i administrativa de professió, va començar a escriure després de realitzar un taller de creació literària durant l'any 2006 i que va acabar amb la publicació del llibre "Palabras, instantes y otros enseres". Padial, ha sigut reconeguda quasi amb un centenar de premis literaris, tant en l'àmbit de la poesia com el relat.

"La abuela Mercedes", títol del relat guanyador, és un conte que narra la força d'una dona sabia que aconsegueix sobreviure al dolor i a la fam. És la història d'una dona que, com tantes dones fortes i generoses, han aprés a viure i a morir en pau davant les situacions adverses.

D'altra banda, Mónica Muñoz Garcia Paredes, ha estat guardonada amb el segon premi pel seu relat "Escondida en el interior de un reflejo", on narra la història de Clara Peeters, una pintora de 'natures mortes' del segle XVII en una època en la qual el fet que una dona desenvolupara aquesta feina suposava l'afrontament d'un sense fi d'obstacles en un món reservat per als homes.

Mónica és natural de Madrid, arquitecta de professió i restauradora per vocació, sols ha publicat aquest primer relat "Escondida en el interior de un reflejo", però que li ha servit per a guanyar el segon premi del concurs de 'Relats de Dones 2019' de l’Ajuntament de Castelló.Segueix-nos: