Està en: INICI > Notícies

Castell incorporar espais per a abordar la soledat i afavorir l'estimulaci sensorial en el Centre d'Envelliment Actiu

Dimarts, 12 de Mar de 2019


 
L'alcaldessa, Amparo Marco, destaca el procés participatiu que permetrà dissenyar la remodelació de l'edifici municipal d'Antonio Maura per a "convertir-ho en un centre obert a la ciutat".
 
El procés participatiu per al disseny del futur Centre d'Envelliment Actiu de Castelló, que s'emplaçarà en l'edifici municipal d'Antonio Maura, ha conclòs amb la selecció d'una vintena de propostes que permetran abordar qüestions com la soledat no desitjada, fomentar l'estimulació sensorial per al tractament precoç de demències i potenciar la informació sobre recursos i activitats destinats a la gent gran. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat "l'avanç que suposarà aquest centre per a prestar una atenció personalitzada al col·lectiu de persones majors, promoure activitats socioculturals especialment pensades per a ells, oferir serveis de qualitat i avançar en l'objectiu de convertir a Castelló en una ciutat amigable amb les persones majors impulsada per la Regidoria de Gent Gran dirigida per Mary Ribera".

Entres les propostes més valorades destaca l'impuls a l'àrea Housing, de manera que el Centre d'Envelliment Actiu s'assemble el més possible al concepte de llar de manera que els usuaris senten que estan com a casa. En aquest sentit, les persones majors reivindiquen que es dote al centre de recursos que permeten abordar problemes com la soledat no desitjada, que hi haja una sala d'estimulació sensorial i cognitiva i que la biblioteca es projecte com a espai de lectura.

Consergeria, sala d'exposicions, saló d'actes, cafeteria, tallers, aules, despatxos, sala noble, servei d'assessorament, gimnàs, aula d'activitat física, àrea de jocs, zona de Housing i sala d'assajos també s'incorporen com a propostes a tindre en conte amb caràcter prioritari en el disseny del nou espai de referència en l'envelliment actiu de la ciutat de Castelló.

En aquest sentit, les més de 70 persones que han participat en aquest procés previ han recomanat que el gimnàs, la sala d'activitat física i l'espai dedicat a la prestació del servei de fisioteràpia haurien de situar-se en la mateixa planta. També aposten per que l'àrea de consergeria tinga una funcionalitat ampliada a serveis d'orientació i formació sobre els recursos i activitats propis del centre i d'altres espais de la ciutat similars i convertir-se així en un punt d'informació i suport a les persones majors".

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït la implicació de totes les persones que han aportat suggeriments i propostes per a reconvertir l'edifici municipal d'Antonio Maura en un Centre d'Envelliment Actiu. "Serà un centre obert a la ciutat", ha subratllat la primera edil.

Cal destacar que aquest projecte de remodelació s'emmarca dins de l'estratègia Edusi Transforma Castelló i té una inversió prevista de 3,6 milions d'euros, cofinançats al 50% per l'Ajuntament de Castelló i els fons europeus Feder.Segueix-nos: