Està en: INICI > Notícies

Trofeu Magdalena de pilota valenciana al trinquet

Dijous, 21 de Mar de 2019

Partides d’exhibició i tallers prendran els carrers del centre el dimecres per la vesprada

Ahir es va presentar a la casa dels Caragols la programació especial de pilota valenciana inclosa al programa de festes. A l’acte van assistir el regidor d’Esports, Enric Porcar, així com jugadors i representants del Club Pilotari Castelló i del CRIS Creu Roja.

La primera cita és el proper dilluns 25 de març al trinquet municipal del parc esportiu Sindical, on la parella Soro III i Héctor jugarà contra Genovés II i Javi. Els guanyadors s’emportaran els 400 € del XI Trofeu Magdalena de pilota valenciana. La partida de professionals començarà a les 18.00h, però des de les 16.30h hi haurà música i ambient festiu al trinquet.

La presidenta del Club Pilotari, Noemí Torrijos, va convidar als castellonencs a conèixer millor aquest esport tradicional en unes dates tan senyalades: "Les festes sempre omplin els carrers d’alegria, cultura, música i germanor, i no podien faltar els actes de pilota a la nostra ciutat. És la cita més important per nosaltres i volem que la ciutadania de Castelló ens acompanye. Aquest any tenim un gran cartell; feia temps que la gent de la Plana volia veure al Genovés".

L’altra cita de la pilota serà el dimecres per la vesprada (16.00h) al carrer Gràcia, on hi haurà diversos tallers i partides de xiquets/es, dones i d’exhibició. Enric Porcar va voler destacar aquesta recuperació de la pilota a Castelló: " A dia d’avui es juguen partides tres o quatre vegades a l’any al carrer de Gràcia, al Ausias March o al carrer Asarau, de la mateixa manera que hem aconseguit que cada mes hi haja una partida de professionals al trinquet".

En la programació de dimecres destaca el 5é Encontre de pilotaris de centres d’atenció a persones amb malaltia mental, al qual acudiran centres de tot el territori valencià. A més, el Club Pilotari Castelló atorgarà el Socarrat pilotari a Serafí Solsona Guillamon de Vistabella per la seva tasca com a voluntari i monitor de pilota en l’escola de persones amb malaltia mental (CRIS), per "l’estima i promoció de la pilota".Segueix-nos: