Està en: INICI > Notícies

El Planetari acollir la 27a edici de les Jornades d'Astronomia

Dissabte, 6 de Abril de 2019

Les activitats tindran lloc durant els dies 12, 13 i 14 d’abril

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, i el Planetari de Castelló han organitzat les XXVII Jornades d’Astronomia, un fòrum de reunió entre professionals i aficionats al món de l'astronomia obert al públic que se celebra anualment. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d’abril en el Planetari de Castelló, i durant aquests dies tindran lloc ponències i conferències de diferents temes al voltant de l'astronomia.

Les jornades s’iniciaran el divendres 12 d’abril a les 18.00 hores amb l’acte i posterior conferència inaugural amb el nom ‘Tocant altre món: l’exploració de la Lluna’ a càrrec del científic i astrònom Ángel Gómez. Seguidament es projectarà el curtmetratge ‘Sputnik’ de Vicente Bonet.

Per al dissabte 13 a partir de les 10.00 hores, estan programades una sèrie de conferències i ponències com ‘L’astronomia vista per dones’, a càrrec de Blanca Troughton, presidenta de la Federació d'Associacions Astronòmiques d’Espanya, i ‘Com combatem la contaminació lumínica?’, pel divulgador astronòmic Iko Margalef.  També hi haurà una taula rodona amb el nom ‘Astronomia i turisme’, on diferents experts analitzaran com està el tema en l’actualitat.

Finalment, per al diumenge 14 d’abril, hi haurà una conferència inicial, seguida de la conferència que clausurarà les jornades sota el nom ‘Què sabem i què ignorem sobre el Big Bang’ a càrrec de l’escriptor de divulgació científica, Francisco Villatoro, a les 12.00 hores.

Per tal d’assistir a la 27a edició de les Jornades d’Astronomia, caldrà omplir un qüestionari d’inscripció a través de la següent pàgina web: http://www.castello.es/web30/pages/generico_web10.php?id=val&cod1=502&cod2=670&act=5

 Segueix-nos: