Està en: INICI > Notícies

La ministra de Turisme dona suport a "Escala a Castell' i anuncia que l'esdeveniment s'inclour en la promoci internacional d'Espaa

Dilluns, 22 de Abril de 2019Reyes Maroto ressalta la singularitat del projecte nàutic de Castelló.
 
La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha donat suport a Escala a Castelló, l'esdeveniment de turisme marítim que el port acollirà del 25 al 29 d'abril. Maroto ha visitat la capital de la Plana i ha conegut de prop l'organització d'Escala, en una reunió celebrada en la Tinença d'Alcaldia del Grau a la qual han assistit l'alcaldessa, Amparo Marco; el vicealcalde, Ignasi García; la subdelegada del Govern, Soledad Ten; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el president de l'Autoritat Portuària, Francisco Toledo; el president del Club Nàutic, Manuel Vidal, així com el tinent d'alcaldia del Grau, Rafa Simó.

Reyes Maroto ha ressaltat la singularitat d'Escala a Castelló, que complementa el potencial de turisme de sol i platja de la ciutat, i s'ha compromés a incloure el projecte de turisme nàutic de Castelló en les campanyes de promoció internacional amb les quals el Ministeri de Turisme dóna a conéixer al món els millors productes turístics d'Espanya. 

Marco ha informat a Maroto de la recent implicació de la Unesco, que col·laborarà en el patrocini i impulsarà que les Escales de Castelló i Sète puguen quedar catalogats en el llistat de bones pràctiques de la Unesco que es concedeix a esdeveniments desenvolupats simultàniament en diferents països. Escala a Castelló és una iniciativa de l'Ajuntament de Castelló que ha sigut possible amb el finançament de la Generalitat i la col·laboració de l'Autoritat Portuària, el patrocini de la Unesco i d'entitats privades. L'any passat va tindre un impacte econòmic d'uns dos milions d'euros. Escala a Castelló és un esdeveniment de turisme familiar. Els assistents podran participar de forma gratuïta en la pràctica totalitat de les 120 activitats programades. A més de visitar els vaixells ‘Santa María Manuela’, ‘Galeón Andalucía’ i ‘Santa Eulàlia’, es podrà gaudir de minibateig del mar amb les embarcacions del club nàutic; visitar la nau de salvament Mar Mesana de 45 metres d'eslora; visitar el patruller de la Guardia Civil; visitar una vela llatina de 9 metres d'eslora. També hi haurà gimcanes infantils, recreacions històriques amb infanteria, cavalleria i canons; un mercat mariner; un vaixell de pesca amb explicacions de pescaturisme, així com conferències, exposicions i tallers de temàtica nàutica.

El dissabte 27 d'abril serà el gran dia, amb una desfilada en el qual participaran els components de les diferents associacions, exhibicions acrobàtiques, música i dansa. Després tindrà lloc el torneig de Justes de Sète, per a donar pas a uns focs artificials i acabar amb una actuació musical. La gastronomia del Grau estarà present al llarg de l'esdeveniment, amb menús degustació especials per a aquesta edició del certamen.Segueix-nos: