Està en: INICI > Notícies

Castell opta a un projecte europeu per a reduir a la meitat la factura energtica urbana

Divendres, 24 de Maig de 2019

El canvi del 87% de l'enllumenat públic estalviaria 1,1 milions d'euros cada any.
 
L'actuació compta amb 14,8 milions d'euros de pressupost cofinançat al 50% pels fons FEDER i l'Ajuntament.
 
La Junta de Govern de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest divendres sol·licitar un nou projecte d'eficiència energètica cofinançat per Europa per a renovar les instal·lacions d'enllumenat, il·luminació i senyalització exterior de la ciutat. L'actuació preveu reduir la factura energètica urbana en 1.132.000 euros anuals, un 50% del consum actual, que se situa en 2.265.000 euros. Inclou, entre altres mesures, la implementació de tecnologia LED i sistemes de reducció de flux nocturn en les hores de menys trànsit de vianants. 

El projecte compta amb un pressupost de 14.821.369,51 euros, del qual la meitat serà aportat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l'altre 50% assumit pel consistori, ha ratificat la Junta de Govern. 

Amb això, Castelló vol donar continuïtat i ampliar el pla de mesures d'estalvi i eficiència energètica urbana. 

L'actuació a la qual opta la capital de la Plana, i que ha coordinat l'Oficina de Planificació Econòmica, s'inclou en la convocatòria de subvencions a projectes singulars d'entitats locals que afavorisquen el trànsit cap a una economia baixa en carboni en el marc del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020 del Ministeri de Transició Ecològica.

El projecte contempla substituir les actuals lluminàries urbanes per altres de major eficiència energètica i menor potència instal·lada que funcionen mitjançant tecnologia LED i equips electrònics. Totes portaran incorporat un sistema de reducció de flux nocturn que disminueix els nivells d'il·luminació en les hores d'escàs trànsit de vianants durant la nit.

S'actuarà sobre un 87,39% de les instal·lacions d'enllumenat públic del terme municipal segons inventari, i suposarà una estimació d'estalvi energètic com a mínim del 50% sobre el consum d'energia elèctrica actual. 

L'import d'aquest projecte singular es complementa amb l'operació de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) de substitució de lluminàries d'enllumenat públic exterior aprovada recentment per l'Ajuntament amb 971.000 euros d'inversió en la Ronda Est, Ronda Sud, el tram de la Ronda Nord i Ronda Oest, avinguda Germans Bou i Pintor Oliet. 

Ambs tots dos projectes s'actuarà sobre 25.970 punts de llum que, segons l'últim inventari municipal, correspon a un 92,16% de tot l'enllumenat públic de la ciutat.Segueix-nos: