Està en: INICI > Notícies

Arriba la IV Setmana de la Cultura al Grau

Divendres, 24 de Maig de 2019

L’HAM se celebrarà del 21 al 28 de juny amb noves activitats culturals

La Setmana de la Cultura al Grau de Castelló arriba per quart any consecutiu del 21 al 28 de juny. Set dies plens d'activitats i esdeveniments culturals per omplir el Grau de concerts, exposicions, teatre al carrer, danses i exposicions infantils. Tot, englobat dins de les festes de Sant Pere.

No obstant això, l’última setmana de maig, del 27 al 31, la Federació de Col·lectius per la Cultura al Grau, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, han preparat un seguit d’activitats per als més menuts plenes de dibuix, música i màgia.

Així, durant tota la setmana les escoles del Grau (La Marina, Elcano, L’Illa i El Pinar) gaudiran de la màgia i tallers del Grup Màgic Castelló en els seus centres i del 27 al 29 de maig a partir de les 18.00 hores podran escoltar a la Unió Musical del Grau al saló d’actes del polifuncional La Marina amb uns concerts oberts a tota la ciutadania.

La setmana cultural a les escoles finalitzarà el divendres 31 amb la IV Festa de les Cultures a l’esplanada del Casal Jove a partir de les 17.30 hores amb conta contes, màgia, tallers i orxata.

A més, la setmana cultural de L'HAM arrancarà el 21 de juny amb la cercavila a càrrec dels Dolçainers i Tabaleters del Grau i amb la lectura del pregó anunciador. A partir d'eixe moment la cultura envairà cada racó. D'entre totes les activitats programades destaquen algunes com el Pregó de les festes de Sant Pere del dissabte 22 de juny a càrrec de la Comissió de Festes del Grau, la primera mostra de vins de la terra de Castelló el diumenge 23 o el primer ‘show cooking’ de l'arròs a banda del Grau el mateix dia.

A més, la vesprada del dimarts 25 de juny estarà íntegrament dedicada a la cultura marinera per primera vegada. Es podran fer visites guiades al Museu de la Mar i es realitzaran tota classe de tallers per aprendre l'ofici del mariner, com el taller de nusos mariners o el taller de llançament de rall entre d'altres. També es farà una mirada al passat recreant una antiga subhasta de peix amb la participació directa del públic i s'acabarà el dimarts amb el IV Festival de Microconcerts del Grau.

"Clàssics del cine còmic" serà la pel·lícula que es projectarà dimecres 26 de juny al cine mut a més d'altres curtmetratges. Per primera vegada actuarà també en l'HAM la música gòspel amb un concert a l'església de Sant Pere del Grau. I per als menuts de la casa, eixa mateixa nit el Grup Màgic Castelló farà màgia sota els estels.

La setmana conclourà amb els Premis de la Mar de Poesia i la Nit d'Albades a càrrec del Grup Cantar per Cantar el dijous 27 i les exposicions de Foto Marató del Grau el divendres 28 de juny.Segueix-nos: