Està en: INICI > Notícies

Castell refora la seguretat en el litoral amb el servei estival de Policia i Salvament

Dimecres, 5 de Juny de 2019

 

Amparo Marco destaca la labor de Policia Local i Protecció Civil en matèria de prevenció i vigilància per a garantir la convivència.
 
L'Ajuntament de Castelló ha desplegat ja el dispositiu especial de de estiu per a reforçar la seguretat en el litoral i prestar el servei de socorrisme i salvament en platges. Des de l'1 de juny i fins al mes de setembre es reforça la plantilla policial, s'amplien els horaris de vigilància en el districte marítim per a garantir d'aquesta forma una major seguretat i coordinació entre tots els serveis implicats i s'activa el servei de socorrisme en platges coordinat per tercer any des de Protecció Civil. 

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la regidora de Turisme, Patricia Puerta, i el tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó, han visitat hui el punt d'atenció policial situat a la platja del Pinar, enfront del Planetari, acompanyades entre altres del comissari principal de la Policia Local, José Ramón Nieto, i del responsable de Protecció Civil, Antonio Costa. Marco ha destacat la importància d'aquest dispositiu especial d'estiu "per a garantir la convivència ciutadana des de la prevenció i la resposta immediata a les necessitats ciutadanes en matèria de seguretat".

La Unitat de Policia de Platja, integrada per un oficial i 12 agents i que compta amb un vehicle patrulla, un quad i bicicletes, té com a principals objectius augmentar la presència policial, previndre el vandalisme, garantir l'aplicació de l'ordenança de Platges i donar suport a altres serveis d'emergències que actuen en la zona". L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, ha tornat a instal·lar les dues Oficines d'Atenció al Ciutadà, una enfront del Planetari i una altra a la platja del Serradal. 

Quant al servei de Socorrisme i Salvament en platges està format per 13 socorristes, quatre llocs d'atenció equipats, 7 torres de vigilància, una embarcació, una ambulància tipus UCI amb infermer, un quad i dues taules de salvament. Tot això sota la direcció tècnica del servei de Salvament l'assumeix el Servei de Bombers i Protecció Civil. 

Cal destacar que Castelló compta amb un Pla d'Actuació Municipal d'Emergències a les Platges que permet coordinació l'actuació de la Policia Local, Bombers, Servei Municipal de Salvament, Salvament Marítim i Servei d'Emergències Sanitàries.Segueix-nos: