Està en: INICI > Notícies

Comunic@jove conclou amb la intervenci policial en quatre casos de bullying i un de violncia domstica

Dilluns, 17 de Juny de 2019

 

La Policia Local lliura els premis als instituts guanyadors del concurs.
 
L'Ajuntament de Castelló, des de la regidoria de Seguretat Pública, posa punt i apart a l'experiència pilot Comunic@jove. Es tracta d'un projecte que pretén establir un canal directe a través de whatsapp entre joves de 12 a 15 anys i la Policia Local per a generar llaços de confiança i avançar així en matèria de prevenció. El programa, que preveu aplicar-se a la resta d'instituts públics de la ciutat, finalitza amb la intervenció policial en quatre casos de bullying, un de violència domèstica i dues de vandalisme, a més de les múltiples peticions d'assessorament, informació o actuació rebudes.

Comunic@jove, que ha comptat aquest curs amb la participació de sis centres educatius, ha inclòs un concurs de preguntes en matèria de prevenció i informació sobre seguretat digital, violència de gènere, bullying, seguretat viària i igualtat. L'IES Miquel Peris i Segarra, el Caminás i Francesc Ribalta han sigut els premiats amb una sessió de cinema posterior a l'acte de clausura. L'alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat "la importància d'establir canals d'informació que ajuden a millorar la seguretat de la ciutadania, però especialment dels menors".

Al lliurament de premis, a més de l'alumnat i professorat dels centres guanyadors, han assistit el comissari principal jefe, José Luis Carque, el comissari principal, José Ramón Nieto, l'equip de Cominic@jove, els tècnics de la Unitat d'Atenció i Intervenció PREVI i el tècnic de Joventut, Sergio Antonino.

Carque ha agraït als i les joves per la seua implicació, ja que són "la raó de ser del projecte". Carque ha assenyalat que "com tot en la vida, hi ha un abans, un ara i un després. Estem acostumats a veure la Policia en la reacció, repressió de delictes o la investigació de casos, però hi ha una labor fonamental que és la prevenció. És el nostre treball més important i amb aquest projecte fem un pas més".

El projecte naix amb l'objectiu de personalitzar la comunicació entre agent i joves. Per a això, a l'inici del curs la Policia Local es va presentar en les classes per a informar sobre aquesta eina. Des de llavors, l'alumnat ha rebut consells, assessorament i resposta a les seues inquietuds. A més, l'Ajuntament també ha aprofitat aquest canal per a comunicar informacions que podrien resultar d'interés, com a horaris del bus de la marxa, beques, activitats, novetats, etcètera.Segueix-nos: