Està en: INICI > Notícies

Observacions del cel en l'estiu. Eclipse parcial de Lluna

Dimecres, 19 de Juny de 2019

Tenen lloc els dimecres de Juliol i Agost entre les 22:30h i les 00:30h. Els dimecres més propers a la lluna creixent aquesta serà el nostre objectiu principal mentre que durant les observacions restants els objectius més importants seran els planetes visibles, i també algunes estrelles dobles.

A la secció de "Observaciones del cielo" de la nostra web us oferim un mapa celeste, en format PDF, per a cadascun dels dies previstos d´observació. En ells es mostra el cel a les 23:30 de la nit en la nostra localització. Recordeu que aquesta activitat depèn que els núvols ens permetin una bona observació.

Eclipse de Lluna del 16 de juliol de 2019
Aquest eclipse total de lluna podrà veure's des d'Europa, Àsia i Àfrica així com parcialment des d'Austràlia i Amèrica del sud. Des de la nostra localització quan s'alce la lluna sobre l'horitzó estarà arribant a punt de contacte amb l'ombra de la terra. Per a l'ocasió farem una observació especial que començarà al voltant de les 22h. Us oferim la posició dels estels en el cel (el planisferi) per al moment de màxim eclipse i també les dades de l'eclipse obtinguts del GSFC de la NASA.

« Tornar a PlanetariSegueix-nos: