Està en: INICI > Notícies

Les jornades gastronmiques de la Taronja arranquen el diumenge en Juan Bautista Porcar

Divendres, 15 de Novembre de 2019

La plaça Juan Baptista Porcar serà aquest diumenge 17 de novembre escenari de la primera de les tres jornades gastronòmiques de la Fira de la Taronja, que organitza la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló. Aquest esdeveniment s'impulsa per a donar suport al sector de la citricultura de la ciutat. Continuaran el 24 de novembre en la plaça Fadrell i Na Violant; i l'1 de desembre en la plaça María Agustina.

La Regidoria de Transició Ecològica de Fernando Navarro impulsa les jornades per a reforçar al sector agrícola de la ciutat conjugant la innovació amb la gastronomia. L'horari és de les 10.00 a les 14.00 hores. La primera cita d'aquest diumenge començarà a les 10.00 amb degustació de suc i bescuit de taronja. A les 11 serà el torn del taller La taronja i els sentits, a les 11.30 arrancarà el concurs de coques de taronja i a les 12 s'entregaran els premis. A les 12.30 hi haurà un degustació popular i la jornada conclourà amb un microcircuit gastronòmic de la taronja per locals de restauració de l'entorn.

El concurs de coca de Taronja distingirà al millor producte amateur de la ciutat. El primer premi consistirà en un trofeu i regal d'un pack de productes amb taronja valorat en 70 euros; el segon serà un diploma i una cistella valorada en 20 euros. Els interessats es poden inscriure en l'email jornadesdelataronja@gmail.com o de manera presencial el dia 17 en la plaça Juan Baptista Porcar.

Als tallers i concursos els interessats poden apuntar-se al correu electrònic de jornadesdelataronja@gmail.com. Es pot consultar també més informació en el Facebook: firataronjacastello

A continuació es pot consultar la programació completa de les tres jornades:

Diumenge 17 de novembre
Juan Bautista Porcar

9h Obertura dels llocs de taronges
10h Inici de la jornada gastronòmica amb degustació de suc i bescuit de taronja
De 10h a 12h Tallers d'animació infantil
11h Taller La taronja i els sentits
11.30h Inici del concurs de coques de taronja
12h Decisió del jurat i lliurament de premis del concurs de coques
12:30h Degustació popular
13:30h Microcircuit gastronòmic de la taronja

Diumenge 24 de novembre
Plaza Fadrell i Na Violant

9h Obertura dels llocs de taronges
10h Obertura d'expositors de productes gastronòmics amb cítrics i inici de la jornada amb degustació de suc i bescuit de taronja
De 10.30 a 11.30 h Primer torn de tallers gastronòmics infantils amb cítrics a càrrec de Educachef. (Inscripcions en jornadesdelataronja@gmail.com)
D'11.45 a 12.45 h Segon torn de tallers gastronòmics infantils amb cítrics a càrrec de Educachef. (Inscripcions en jornadesdelataronja@gmail.com)
12.00 h Showcooking a càrrec del xef Cristian Granero, cap de cuina del Real Casino Antic. Degustació de les elaboracions.
13:30h Microcircuit gastronòmic de la taronja

Diumenge 1 de desembre
Plaza María Agustina

9h Obertura dels llocs de taronges
10h Inici de la jornada gastronòmica amb degustació de suc i bescuit de taronja
10:30h Taller de rebosteria
11:15h Concurs d'espremedores
11:30h Cata de taronges a càrrec de Supernaranjas
12.30h Taller de cocteleria
13:30h Microcircuit gastronòmic de la taronjaSegueix-nos: