Està en: INICI > Notícies

Educaci acorda amb l'UJI la cessi del Paranimf per als assajos de L'Escola Canta

Dimarts, 26 de Novembre de 2019La banda municipal utilitza també l’estudi de gravació de la universitat per a l’enregistrament de la cantata

L'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I han arribat a un acord de cessió del Paranimf per al desenvolupament d'activitats de la nova edició del projecte de l'Escola Canta. El regidor d'Educació, Francesc Mezquita, ha expressat que "tenim moltes ganes de començar aquesta nova edició en un espai tan ben equipat com és el Paranimf de l'UJI", a més, "volem agrair la col·laboració de la universitat en activitats relacionades amb l'educació i de l’anterior regidor, Enric Porcar, per la seua mediació en aquest acord", ha afegit.

El regidor i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, presentaran la pròxima setmana les peces musicals que compo sen la cantata d'aquesta edició del projecte de l'Escola Canta, que serà la més multitudinària de les realitzades fins ara . En 2018 , 72 centres educatius de 26 poblacions van participar en el projecte que va nàixer a la ciutat de Castelló en 2017 i que va suposar un precedent per a poder exportar el model a tot el territori.

Només a la ciutat 33 centres i més de 1.700 alumnes van participar en la segona edició del projecte musical, que va celebrar la cloenda a la plaza de bous el passat mes d’abril amb la participació del c or format per alumnat i professorat, la Banda Municipal de Música, el grup de música format per alumnat de l’acadèmia ‘Mondo Rítmic’ i el g rup de teatre del CEIP Lluis Revest, sota la direcció de Ximo Montañés.

En companyia d’aquest projecte, consistori i Conselleria d’Educació també impulsen "L’escola fa ràdio", un projecte per impulsar l’ús oral i escrit del valencià entre l’alumnat en l’àmbit dels mitjans de comunicació a més de i familiaritzar l’alumnat amb les modalitats dels programes radiofònics. . El s program es resultant del treball conjunt d’alumna i professorat per Ràdio UJI i estarà disponible en format podcast.Segueix-nos: