Està en: INICI > Notícies

La Comissi Europea selecciona a Castell com a exemple de bona gesti dels fons Edusi

Dimecres, 27 de Novembre de 2019

Amb un 30% d'execució, quan la mitjana estatal és del 8%, és un dels ajuntaments millor posicionats de tot el país

L'Ajuntament de Castelló participarà demà i el divendres en la reunió de la Xarxa de Desenvolupament Urbà (UDN) que se celebra a Santiago de Compostel·la després de ser seleccionat per la Comissió Europea com a exemple de gestió i execució dels fons europeus de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi). «A Castelló hem executat un 30% de fons Edusi, quan la mitjana estatal se situa entorn d'un 8%, la qual cosa ens situa en els primers llocs en nivell de compliment respecte a altres consistoris espanyols», ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco.

«Castelló acudeix al pròxim fòrum europeu que se celebra a Santiago de Compostel·la com a ciutat model de bones pràctiques en compliment d'execució de Edusi», ha assegurat. «Això significa que a l'Ajuntament estem aprofitant les oportunitats que ens ofereix Europa i que s'està valorant el nostre treball, i això és molt positiu en vistes a pròximes convocatòries d'ajudes europees», ha reconegut la primera edila.

Al costat de Castelló, en la reunió de la Xarxa de Desenvolupament Urbà prendran part altres ciutats, d'Espanya, Itàlia i Portugal, amb bona gestió en les seues Edusi. Aquesta cita permetrà als participants fer balanç i discutir els desafiaments comuns, oportunitats i solucions concretes sobre el desenvolupament urbà sostenible. També serà una plataforma per a l'intercanvi d'idees i bones pràctiques de cara a la preparació de la pròxima generació d'estratègies urbanes en la Política de Cohesió 2021-2027.

Els 20,2 milions d'euros de l'Estratègia Edusi Transforma Castelló suposa la major injecció econòmica de fons europeus de la història de la ciutat i permetrà materialitzar 11 operacions d'impacte social, mediambiental, urbanístic i tecnològic fins a l'any 2022. Són iniciatives que s’estan gestionant des de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica.

D'aquests 11 projectes, ja estan acabats el pont Europa sobre el riu Sec (valorat en 1,4 milions d'euros); cinc nous quilòmetres de carril bici (amb un pressupost de 813.000 euros); i les obres de millora de l'accessibilitat per als vianants de 17 parades d'autobús urbà (en les quals s'han invertit 212.000 euros). En execució estan la recuperació i posada en valor del Camí la Plana i el parc de la Panderola del Grau. L'app d'estacionament reservat ja està adjudicada, el projecte de nous carrils de ciclovianants està en fase de supervisió i la plataforma informàtica integral multiagència per a millorar els serveis de seguretat i emergència, en tramitació. A més, queda pendent de licitació l'adquisició de vehicles eficients i de baixes emissions; la reforma del centre de cultura com a centre d'envelliment actiu i saludable; i la transformació del Mercat Central.Segueix-nos: