Està en: INICI > Notícies

Castell participar en la Cimera del Clima amb els projectes de reducci d'emissions

Dijous, 5 de Desembre de 2019


L'alcaldessa intervindrà en la taula temàtica d'Agenda Urbana i Innovació Sostenible de la Conferència de les Nacions Unides


L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, participarà dilluns que ve, 9 de desembre, en la Cimera del Clima de Madrid COP25, la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic. La primera edila ha sigut convidada per a participar en la taula tècnica de l'Agenda Urbana i Innovació Sostenible, on podrà presentar els projectes que impulsa l'Ajuntament per a contribuir a la reducció d'emissions i a frenar el canvi climàtic.

«Que Castelló puga participar en la Cimera del Clima de Madrid és una magnífica notícia per a la ciutat, perquè demostra que estem fent les coses bé i som un exemple de gestió per a reduir les emissions», ha explicat l'alcaldessa. «Un dels projectes més potents que podré presentar en la convenció de Nacions Unides és el del canvi de més del 90% de l'enllumenat públic que ens permetrà reduir el consum i els nivells de contaminació. Una iniciativa valorada en 14,8 milions d'euros per a la qual hem obtingut finançament d'Europa. Castelló torna a estar en el mapa del positiu. Continuem avançant», ha detallat.

En la seua intervenció, Marco presentarà els projectes i iniciatives d'innovació urbana sostenible que ajuden a limitar l'impacte ambiental. Destaca el de renovació de lluminàries, per al qual s'acaba d'aconseguir una injecció de fons europeus que permetrà dur a terme un pla d'eficiència energètica mitjançant el canvi a tecnologia led de més del 92% d'enllumenat públic, amb una inversió de 14,8 milions d'euros. Un projecte que «ens permetrà aconseguir un estalvi energètic del 50% com a mínim sobre el consum d'energia elèctrica actual», ha explicat Marco.

En la Cimera del Clima de Madrid, Marco també incidirà en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Castelló, que estableix les pautes a seguir per a aconseguir una millora ambiental. Entre altres, una nova jerarquització viària, que suposa la revisió de les velocitats a l'interior de les superilles a 30km/h; la reducció de trànsits d'accés al centre; la potenciació del transport públic (s'han batut rècords de viatges, amb més de 7,5 milions a l'any); o el desenvolupament del Pla Director de la Bicicleta.

A més, l'alcaldessa posarà en valor la xarxa ciclista de la ciutat, de prop de 80 quilòmetres (amb més de 5 quilòmetres nous d'itineraris ciclistes en els últims quatre anys) amb un repartiment modal del 4,9% en viatges interns i un servei públic en bicicletes i més de 7.000 usuaris actius que aconsegueixen més de 100.000 préstecs mensuals.

En matèria de reducció d'emissions, Marco destacarà que el 100% de la flota de vehicles que s'encarreguen de la recollida de residus estan propulsats a gas natural comprimit, que està permetent un estalvi d'un 10% respecte a les emissions equivalents de camions de gasoil.Segueix-nos: