Està en: INICI > Notícies

Castell fomentar l'autoconsum energtic eliminant traves en la installaci de plaques solars

Dimarts, 17 de Desembre de 2019

El govern municipal de l’Acord de Fadrell fa un pas avant per a promoure les energies renovables i l'autoconsum a Castelló i eliminarà en el Ple d'aquest dijous les traves administratives que existeixen a nivell municipal per a impulsar les instal·lacions d'energia solar.

"Els ciutadans han de veure a l'Ajuntament de Castelló com un aliat i un com una administració que posa traves a les seues tramitacions. Per això es deroga aquesta ordenança i amb això afavorim l'impuls a projectes en favor de la transició ecològica", ha explicat el regidor d'Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó.

L’Acord de Fadrell portarà al ple la derogació de l'ordenança municipal de 2010 d'aprofitament d'energia fotovoltaica per recollir una regularització molt restrictiva. Aquesta normativa va establir unes limitacions que frenen la instal·lació de plaques solars i l'autoconsum (reculades en cobertes de naus i habitatges i una regulació molt restringida en sòl rústic i no urbanitzable).

"La transició energètica i la descarbonització de les ciutats és un dels grans reptes de futur. I teníem en vigor una ordenança que era un impediment per avançar en eixa direcció. Amb eixe objectiu la deroguem, per donar un primer pas en l'impuls d'eixa transició energètica i enviar el missatge a la ciutadania que tindran tot el suport de l'Ajuntament si aposten per invertir en modernitzar les seues cases, adaptar-les a la lluita contra el canvi climàtic i, a més, promoure l'estalvi energètic", ha afegit el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

L'ordenança també s'havia quedat desfasada respecte a la nova normativa estatal, favorable als projectes de autoconsum en energia solar. Ara, propietaris i particulars podran sol·licitar llicències de fotovoltaiques d'acord amb la regularització estatal sense les restriccions de l'ordenança municipal. Així mateix, el futur Pla General també recollirà una ordenació que facilitarà el desenvolupament d'energies renovables.

El desenvolupament de les energies renovables i l'autoconsum energètic són una prioritat del programa de govern de l’Acord de Fadrell, que contemplava explícitament la modificació de la normativa urbanística amb l'eliminació de les traves no justificades en la instal·lació d'energia solar que es porta a Ple este dijous, així com una simplificació dels tràmits per a l'obtenció de les llicències d'obres per al desenvolupament d'aquestes iniciatives.Segueix-nos: