Està en: INICI > Notícies

Castell ultima la transformaci del parc de la Panderola del Grau en un espai d'oci i "coworking'

Divendres, 20 de Desembre de 2019

Els fons europeus FEDER i l'Ajuntament cofinancen aquest projecte de 1,4 milions d'euros amb el qual emergeix una àrea per a estar, treballar i conviure amb connexió wi-fi i una font singular central d'efecte guèiser

L'alcaldessa ha destacat que el nou parc guanyarà seguretat perquè quedarà totalment diàfan i estarà operatiu en les primeres setmanes de 2020

La remodelació integral del parc de la Panderola del Grau i el seu entorn entra en la seua recta final i en les primeres setmanes de 2020 les i els veïns del districte marítim sumaran un espai de 11.200 metres quadrats per a gaudir de l'oci a l'aire lliure, practicar esport i fins i tot desenvolupar part de la seua jornada laboral en una àrea oberta. Amb un pressupost d'1.476.240 euros, és una de les dotze operacions que s'activaran en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat EDUSI-Transforma Castelló, dotada amb 20,2 milions d'euros cofinançats al 50% per l'Ajuntament de la ciutat i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Executada per la UTE Panderola del Grau, integrada per Vivers Centre Verd, S.A., Telecso, S.L. i Jujosa S.A., l'obra se centra ara en la finalització del paviment i en la instal·lació del mobiliari urbà, així com la rematada dels acabats.

El projecte permetrà donar forma a un parc renovat per a estar, treballar i conviure que abrigalla el paraigua d'un nou concepte urbà: Urban Out-Lovers, que pretén esprémer al màxim les possibilitats de l'espai públic, des de les activitats d'oci fins a la implementació de zones de treball o reunió a l'aire lliure. L'operació es caracteritza també per la seguretat que guanyarà aquest cèntric espai, que a més de renovar tot l'enllumenat amb sistemes de baix consum, elimina totes les columnes i elements arquitectònics que alteraven la visibilitat, de manera que emergeix una plaça totalment diáfana, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. També destaca pel seu compromís verd, en preservar el gruix de l'arbratge original i plantar més d'un centenar d'exemplars nous.

El parc de la Panderola, al qual dóna nom l'emblemàtica locomotora -l'original i un vagó encara es conserven en aquest espai i seràn rehabilitats-, es divideix en quatre zones. L'oest, destinada al moviment i l'activitat física, disposarà un espai per a la pràctica esportiva i una altra d'esplai caní barrada i amb papereres per a la recollida específica d'excrements.

La parteix nord, que fa referència a la innovació tecnològica, habilitarà equipament i connexions wi-fi adequades per a les noves formes de treball i reunions a l'aire lliure a les quals pretén obrir-se aquest nou espai urbà.

En la zona est, vinculada amb el comerç i la restauració, se situen les dues edificacions preexistents, que es conserven, i la zona sud del parc es destina a jocs i altres activitats d'oci, amb zona per a jocs infantils.

L'àrea central del parc, delimitada per l'eix diagonal principal i per les zones nord i oest, anirà destinada al descans i a la realització d'activitats amb públic, amb pèrgoles per a donar ombra. Aquesta part inclourà un dels elements més singulars del projecte: una font lúdica-ornamental amb un joc de sòl que crea un efecte guèiser i il·luminada amb tecnologia LED, com la resta de l'enllumenat del parc.Segueix-nos: