Està en: INICI > Notícies

Canvien a tecnologia led la illuminaci de les quatre torres de l'Estadi Municipal de Castalia

Dissabte, 4 de Gener de 2020

L'Ajuntament de Castelló inverteix més de 468.000 euros per a reduir les emissions i la despesa de la factura elèctrica generada

L'Ajuntament de Castelló ja ha iniciat les obres de substitució de l'enllumenat en les quatre torres d'il·luminació de l'Estadi Municipal de Castalia. Uns treballs adjudicats per un import de 468.371 euros, que està executant l'empresa Indertec, i que a més contemplen la millora de la instal·lació elèctrica de tot el recinte esportiu, substituint per complet el quadre general de baixa tensió.

Els regidors d'Obres i Esports, Rafa Simó i Omar Braina, respectivament, han supervisat les obres a les torres al costat de tècnics municipals. Es tracta d'una intervenció d'acord amb les nombroses actuacions de manteniment i millora en l'Estadi Municipal de Castalia desenvolupades durant el 2019, entre les quals destaquen "la reparació de la graderia en els gols nord i sud, i la reforma de les condícies de la graderia de preferència", segons ha detallat Simó. Projectes que "milloren les condicions de la instal·lació esportiva municipal", segons ha apuntat Braina.

A causa del deteriorat estat dels equips lumínics i a la limitació de la iluminància mitjana actual, s'està realitzant un canvi integral a led de la il·luminació existent a les torres. Inicialment, s'estan instal·lant 30 lluminàries en cadascuna de les dues torres de l'avinguda Benicàssim. Una vegada finalitzen aquests treballs, es continuarà amb les dues de la graderia de tribuna, amb el mateix nombre de lluminàries per cadascuna de les torres.

Per la complexitat dels treballs, que se situen a altures superiors als 40 metres, és necessària la utilització d'una grua situada en l'exterior de l'estadi per a les ajudes necessàries per al muntatge i desmuntatge de projectors.

A la finalització de les obres, s'haurà aconseguit el doble de iluminància mitja horitzontal en la zona de joc, amb una potència instal·lada (kw) d'aproximadament la meitat. A més, s'estima que tot això reduirà en un 50% tant les emissions de CO2 com la despesa de la factura elèctrica generada en aquesta instal·lació esportiva municipal.Segueix-nos: