Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament va ajornar el 60% de desnonaments en 2019 a travs del protocol d'habitatge

Dilluns, 13 de Gener de 2020

L'Oficina Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló va ajornar en 2019 el 60% de desnonaments registrats a la ciutat a través del protocol d'habitatge subscrit amb l'Audiència Provincial i el col·legi de procuradors. Els ajornaments es realitzen sobre la base de la legislació estatal i comprenen a unitats familiars en situació d'exclusió o vulnerabilitat social.

La Regidoria d'Habitatge subratlla que per a les situacions que no reuneixen les condicions per a aconseguir ajornaments gestiona ajudes al lloguer d'habitatge i d'emergència. Aquesta última modalitat, que finança el Consell, va dirigida a persones amb problemes econòmics que no poden fer front al pagament del lloguer o l’hipoteca. Per a aquest exercici, el departament de María Jesús Garrido preveu unificar la gestió de les ajudes de lloguer amb la Generalitat per a evitar problemes que es donen per duplicitats e incompatibilitats.

En 2019 es van promoure 134 procediments de desnonament en Castelló ciutat, dels que 114 van ser per impagaments de lloguer, 12 per execucions hipotecàries i 8 per usurpació. Dels 134, 77 van ser paralitzats de manera provisional per l'Ajuntament després de remetre als jutjats informes d'exclusió social o vulnerabilitat. L'acció de l'Oficina Municipal d'Habitatge es canalitza a través del protocol antidesnonaments de 2015.

Des de la Regidoria d'Habitatge subratllen que la situació continua sent difícil i reiteren que manté diverses línies de actuació en marxa; d'una banda, promou ajudes per al lloguer i emergència habitacional, i d'altra banda pretén reactivar la bossa municipal de lloguer social aportant 1.500 euros als propietaris que faciliten habitatge per a arrendar, una quantitat que ascendirà a a 3.500 en cas de desperfectes i impagaments. També prossegueix amb negociacions amb entitats i particulars per a la cessió d'habitatges.

El departament de María Jesús Garrido confia en el nou Govern central que sustenten PSOE i Podemos, que preveu fomentar el lloguer social per a desnonaments hipotecaris d'habitatge habitual i contempla "obligacions per a les grans forquetes d'habitatge".Segueix-nos: