Està en: INICI > Notícies

Navarro reivindica a la CHJ el manteniment dels llits de rius i barrancs de Castell

Dissabte, 18 de Gener de 2020

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, reivindica a la Confederació Hidrogràfica del Júcar (CHJ) el manteniment dels llits de rius i barrancs situats en zona no urbanes Castelló.

El regidor subratlla que des de l'Ajuntament "apostem per respostes sostenibles on la vegetació juga un paper fonamental en el drenatge de l'aigua pluvial, però aquesta vegetació requereix de manteniment perquè no es produïsca la proliferació d'espècies colonitzadores d'aquests espais que en èpoques d'avingudes puguen arribar a obstruir el pas de l'aigua".

Navarro ha remés un escrit a la CHJ en la qual reclama la retirada de vegetació colonitzadora en cinc llits de la ciutat en advertir que aquesta circumstància afecta a l'alleujament dels mateixos davant possibles episodis de pluges. El manteniment dels llits situats fora del nucli urbà són competència de la Confederació.

Els trams en qüestió estan en el riu Sec, Barranc de la Urbanització de Tossal Gro, Barranc del Sol i dos en el Barranc de la Magdalena.

"La totalitat dels trams inclosos es troben en zones no urbanes, observant-se en tots ells l'existència de vegetació amb un creixement tal que es produeix una pèrdua significativa de la capacitat de desguàs dels llits", afirma el regidor de Transició Ecològic en la carta enviada a la CHJSegueix-nos: