Està en: INICI > Notícies

El govern impulsa un pressupost social i inversor de 187 milions d'euros per a 2020

Dilluns, 27 de Gener de 2020

Els eixos principals són les polítiques socials, de suport a l’economia productiva, impuls a la igualtat i la lluita contra el canvi climàtic

L'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló ha mantingut una reunió aquest dijous per a impulsar el pressupost de l'exercici 2020, uns comptes municipals que ascendiran enguany a uns 187 milions d'euros. La trobada ha servit per a ultimar detalls del que serà el pressupost més inversor dels últims anys per a la ciutadania de Castelló, tal com han destacat els representants dels tres grups municipals que conformen el govern local.

"Serà el pressupost més inversor de l'última dècada, la qual cosa permetrà desenvolupar les polítiques socials, econòmiques i de benestar de la ciutadania establides en l’Acord de Fadrell", ha indicat el regidor d'Hisenda, David Donate, qui ha apuntat que aquests comptes s'emmarquen a més en un escenari de reducció "considerable" de deute municipal i de "rebaixa de la pressió fiscal", gràcies a la tercera revisió cadastral que implicarà una nova baixada de l'Impost de Béns immobles (IBI).

D'aquesta manera, la ciutat de Castelló comptarà amb el pressupost més elevat dels últims anys amb uns comptes que tindran com a eixos principals les polítiques socials i d'habitatge, de suport a l'economia productiva, d'impuls de la igualtat, la lluita contra el canvi climàtic i la promoció cultural. A més, els comptes veuran compensades la reducció d'ingressos per la rebaixa de l'IBI amb l'augment de transferències d'altres administracions.

D'altra banda, l'Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, impulsada per l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, continuarà treballant en aquest exercici per a l'obtenció de nous fons europeus amb els quals desenvolupar projectes en benefici de la ciutadania i en la projecció de la ciutat de Castelló a Europa.

Per part seua, el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha destacat que els nous pressupostos seran "capitals per a tota la ciutadania de Castelló". "2020 ha de ser l'any en què es duguen a terme projectes tan transformadors per a Castelló i el Grau com són la recollida selectiva de fem orgànic o les inversions del Pla Edificant", ha indicat Garcia.

El regidor ha avançat que tres centres educatius de la ciutat (CEIP Herrero, Vicent Marçà i Sebastian Elcano) es veuran beneficiats per aquest pla, el qual deixarà 2,5 milions d'euros a Castelló durant aquest any. A més, Garcia ha destacat l'aposta per la consolidació del MUCC, amb recursos per a ampliar "un projecte que per visitants i per repercussió és ja tot un èxit que volem que continue lligat a la imatge de Castelló".

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha valorat l'impuls donat aquest dijous en la negociació del projecte de pressupostos. "Hem reactivat el disseny dels pressupostos municipals per a 2020, que seran també els primers amb Podem-EUPV com a part del govern i que, just per això, han de començar a pintar aqueixa ciutat que dibuixem en l’Acord de Fadrell al juny i que ens han d'ajudar a avançar cap a una ciutat més verda i on l'habitatge siga un dret garantit per les institucions", ha destacat.Segueix-nos: