Està en: INICI > Notícies

Navarro visita el Parc Agrari de Fuenlabrada per recollir idees per reactivar el cintur verd de Castell

Divendres, 7 de Febrer de 2020

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, avança en el disseny del qual serà el primer Parc Agrari de Castelló, una iniciativa amb la qual preveu reactivar horts abandonats del cinturó periurbà amb dinàmiques ecològiques i de km 0 o proximitat. Dins del full de ruta per a desenvolupar aquesta actuació, Navarro ha visitat aquest setmana el Parc Agrari de Fuenlabrada, una experiència amb set anys de vida.

El regidor de Transició Ecològica subratlla que el Parc Agrari de Castelló es presenta com una oportunitat per a dinamitzar terrenys rústics que es troben degradats "per les expectatives irreals de la bambolla de la rajola" impulsant nous models de producció agrícola, sobirania alimentària i comerç de proximitat. També subratlla que protegirà el paisatge de la ciutat i incidirà en la lluita contra el canvi climàtic actuant com un embornal de C02.

Per aprendre les experiències de parcs agraris ja en marxa, Navarro va visitar Fuenlabrada dilluns passat. El Parc Agrari de Fuenlabrada té una extensió de 800 hectàrees, abasta cultius de secà, de regadiu de temporada i inclou una zona d'horta experimental des d’on s’assessora als productors en actiu.

Navarro destaca que el Parc Agrari és una figura que ja contempla la llei e Estructures Agràries de la Generalitat per a recuperar camps inactius través de la cessió de sòl o la venda. Subratlla que la Regidoria preveu ara la posada en marxa d'un ens gestor que durant 2020 gestionarà 80.000 euros.

Per avançar en el seu disseny, Navarro va implicar este dijous als agents i col·lectius del sector integrant-al el Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat, que en la seua primera reunió va escoltar les primeres valoracions prèvies sobre el disseny del Parc Agrari i van ser convidats a avançar en el seu disseny.

L'objectiu de la Regidoria de Transició Ecològica és impulsar el que serà el primer Parc Agrari de la Comunitat Valenciana a l'entorn de la ronda Est, una zona que es caracteritza a dia de hui per tindre quasi el 60% dels seus terrenys abandonats o semiabandonats, seSegueix-nos: