Està en: INICI > Notícies

La singularitat del model de Participaci Ciutadana de Castell capta l'inters d'altres ajuntaments

Dimecres, 12 de Febrer de 2020

La ciutat és una de les poques amb un cos tècnic propi per a aquesta competència, els detalls de la qual ha compartit amb els consistoris de Sagunt i d’Alcoi

El regidor de Participació Ciutadana de Castelló, Francesc Mezquita, ha rebut aquest matí al seu homòleg a l’Ajuntament de Sagunt, Javier Timón, qui s’ha interessat per les accions que està portant a terme la ciutat en matèria de comunicació amb els i les habitants i d’enfortiment del teixit associatiu. Els regidors han visitat les instal·lacions municipals i han intercanviat impressions amb el personal de l’àrea.

Castelló és una de les poques ciutats del País Valencià amb una estructura de personal pròpia per a Participació Ciutadana, un fet que també va despertar l’interés de l’Ajuntament d’Alcoi. En aquest sentit, el regidor ha explicat els detalls d’un projecte que va començar en la passada legislatura i que «vol que aquest departament siga la referència de totes les entitats ciutadanes de la ciutat i que ha aconseguit, fins ara, que el registre municipal d’associacions supere les 800 inscripcions».

Els tècnics municipals han preparat un presentació per difondre el seu model a altres administracions, un model que té tres finalitats bàsiques. D’una banda, «eduquem en la participació des dels centres cívics, una xarxa municipal a la qual volem traure-li tot el suc per fomentar la participació i la realització d’activitats per a la joventut i per a  la qual estem desenvolupant un model de gestió unificat», ha apuntat Mezquita.

El segon objectiu de l’Ajuntament de Castelló és enfortir el teixit associatiu i per això promouen activitats formatives com l’Escola de Participació, elaboren  estudis sobre l’impacte de les associacions a l’economia i la societat locals i editen revistes trimestrals i guies anuals amb informació d’interés per a les entitats. La tercera finalitat és millorar l’escolta ciutadana amb serveis com la Unitat de Reclamacions i Suggeriments (URiS) o la iniciativa Decidim.

Febrer, mes del calendari fiscal
El departament de Participació Ciutadana ha centrat la seua comunicació mensual a les entitats en el calendari fiscal de 2020. Per a això, han creat una infografia interactiva en què expliquen la documentació que han d’aportar en cada moment de l’any i en què han inclòs les dates limit per a la seua presentació. A més a més, els requadres de cada impost inclouen un enllaç de descàrrega als model de l’Agència Tributària, per tal de facilitar la gestióSegueix-nos: