Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament i la Generalitat avancen en l'acord de recuperaci de l'edifici de Borrull

Dimecres, 19 de Febrer de 2020

Els tècnics de totes dues administracions acabaran de tancar els aspectes tècnics i jurídics del projecte durant els pròxims dies

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d'Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó, han mantingut hui a València una reunió de treball amb responsables de la Generalitat per a acabar de perfilar l'acord de recuperació de l'edifici de la plaça Jutge Borrull i posar-lo com més prompte millor al servei de la ciutadania. Ha sigut una trobada "molt satisfactòria", segons Marco, en el qual s'ha avançat perquè el projecte per a la rehabilitació de l'emblemàtic immoble puga iniciar-se al llarg del 2020.

"Hem avançat molt i ara només queden aspectes de caràcter tècnic i jurídic que acabaran de tancar en els pròxims dies els tècnics de totes dues administracions", ha detallat la primera edila. "Hui hem donat eixe impuls final per a posar en marxa un projecte que posarà al servei de la ciutadania un emblemàtic immoble sense ús des de l'any 2004", ha apuntat Marco.

Ajuntament i Generalitat coincideixen en la rellevància del projecte, que recuperarà un immoble singular per a convertir-lo en un gran espai per a la gestió dels serveis públics lligats al benestar ciutadà.

En la reunió amb el secretari autonòmic de Presidència de la Generalitat, Andreu Ferrer; la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, Mako Mira; la directora general del Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Isa Castelló, i el director territorial de Presidència de la Generalitat a Castelló, Adolf Sanmartín, al marge del projecte de Borrull, també s'ha avançat en la comissió de patrimoni. En aquest sentit, l'alcaldessa ha assegurat que "s'ha arribat a un preacord per a constituir una comissió bilateral de patrimoni de la ciutat de Castelló, entre l'Ajuntament i la Generalitat, perquè el patrimoni públic estiga al servei dels ciutadans i ciutadanes". En un futur s'estudiaria la possibilitat d'obrir aquesta comissió de patrimoni a altres administracions com la Diputació i el Govern central.Segueix-nos: