Està en: INICI > Notícies

Garrido valora el pla del Govern de frenar els desnonaments en lloguers de grans propietaris

Dilluns, 9 de Mar de 2020

La regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló, María Jesús Garrido, ha mostrat la seua satisfacció pel pla anunciat pel Govern central de frenar els desnonaments en famílies vulnerables en lloguers d'habitatges propietat de grans propietaris i fons d'inversió o voltor.

La regidora d'Habitatge considera un "pas important" la decissió de l'Executiu central d'ampliar aquest dimarts la moratòria de desnonaments en vigor des de 2013 incorporant també els casos de lloguer de famílies en risc d'exclusió social. Recorda que l'actual moratòria impedeix tirar a persones en vulnerabilitat sense alternativa habitacional en execucions hipoteques i destaca, per això, que aquest canvi és necessari perquè en l'actualitat la majoria dels desnonaments es deu a impagaments pel lloguer.

Assevera que recull demandes de col·lectius socials com la PAH o el Sindicat de Llogaters, com l'extensió del període de duració fins als quatre anys i la inclusió de les situacions del lloguer, especialment en pisos propietat de grans forquetes i fons voltor. També, afegix, contempla como supòsit de vulnerabilitat les famílies monoparentals amb fills a càrrec (que se sumen a llars amb menors d'edat, que conviuen persones en situació de discapacitat, dependència, malaltia greu o víctimes de violència de gènere, a més de desocupació).

Afirma que aquests canvis s'impulsaran en el marc de la reforma ja prevista d'Arrendaments Urbans, contemplant-se mesures que eviten els desnonaments de llars amb problemes econòmics en zones de mercat de lloguer tensionades (amb augments desproporcionats del preu) i per grans forquetes vinculades al mercat immobiliari.

Garrido subratlla que el Govern també preveu de cada a l'estiu atorgar facultats a les autonomies i ajuntaments perquè puguen regular el preu màxim del preu del lloguer en les citades zones tensionades.Segueix-nos: