Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament demana una moratria als inquilins de lloguers de grans propietaris

Divendres, 20 de Mar de 2020

La Regidoria d'Habitatge mediar en conflictes entre fons d'inversi i residents a travs del servei telefnic del 010

La Regidoria d'Habitatge mediar en conflictes entre fons d'inversi i residents a travs del servei telefnic del 010

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell reivindica al Govern que incloga en el seu decret de mesures econmiques i socials la moratria del pagament del lloguer a inquilins en situaci de vulnerabilitat que residisquen en pisos de grans propietaris i fons d'inversi.

La regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, destaca la suspensi del pagament d'hipoteques en llars en risc d'exclusi social per considera essencial incorporar tamb els lloguers perqu, segons recorda, ja representen el 75% de les ordres de desnonaments que es registren actualment. Afig que a la ciutat uns 1.500 dhabitatges de lloguer sn gestionades per grans tenidors.

La Regidoria se suma en aquesta reivindicaci a la Vicepresidncia Segona de la Generalitat que dirigeix Rubn Martnez Dalmau, que espera que la moratria anunciada en habitatge s'estenga als lloguers de grans tenidors.

El departament de Mara Jess Garrido defensa una moratria sense penalitzacions ni costos per a pagaments de lloguer de grans forquetes almenys mentre dure el confinament. Destaca l'anunci d'un fons d'inversi d'ajornar el pagament del lloguer, per emfatitza que aquest mesura ha de fer-se per decret.

Aix mateix, subratlla que s'ha d'estudiar la possible exempci del pagament per a casos de vulnerabilitat o perduda d'ingressos sobrevinguda.

Tamb apella a la conscincia i el comproms collectiu d'aquells propietaris particulars que tenen lloguers d'habitatges o locals comercials, perqu flexibilitzen els cobraments als seus arrendataris.

La Regidoria d'Habitatge destaca que el servei de mediaci municipal continuar actuant a travs del sistema atenci telefnica (010) o via email fent seguiment en possibles situacions de conflictes de comunitats de vens amb grans tenidors d'habitatges. Els afectats han deixar el seu nom i el seu nmero de telfon en l'O10 i des de la Regidoria se'ls respondr.Segueix-nos: