Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament de Castell i la Generalitat reforcen la collaboraci en matria d'habitatge davant la crisi del Covid-19

Dijous, 26 de Mar de 2020

Totes dues administracions posen en com les mesures adoptades per a coordinar una resposta conjunta dirigida a les famlies ms vulnerables

Totes dues administracions posen en com les mesures adoptades per a coordinar una resposta conjunta dirigida a les famlies ms vulnerables

udio d'Amparo Marco


L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, i la regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, han mantingut aquest dijous una reuni per videoconferncia amb el vicepresident segon de la Generalitat Valenciana, Rubn Martnez Dalmau, i el secretari autonmic d'Habitatge, Csar Jimnez, en la qual han posat en com les mesures adoptades i les lnies d'actuaci en matria d'habitatge per a fer front a la crisi social derivada del coronavirus.

Marco ha mostrat la predisposici del Govern municipal a articular una resposta coordinada amb la Generalitat per a palliar els efectes presents i futurs que l'emergncia sanitria cause en les famlies ms vulnerables. Les poltiques d'habitatge sn i seran fonamentals per a abordar aquesta crisi social derivada del Covid-19, per la qual cosa hem de sumar esforos per a atendre les necessitats en matria de lloguers i habitatge pblic, ha assenyalat l'alcaldessa.

Des de l'administraci autonmica s'ha acordat l'exempci durant tres mesos del pagament del lloguer dels habitatges pblics que depenen de la Generalitat. En aquest sentit, cal recordar que els habitatges pblics municipals estan subjectes a cessi gratuta, per la qual cosa les famlies no paguen lloguer per utilitzar aquests immobles. A ms, entre les actuacions que s'estan estudiant per part de totes dues administracions per a palliar els efectes de la crisi en matria d'habitatge, destaca el refor de les ajudes al lloguer.

Aix mateix, Garrido assenyala que el Govern, el Consell i l'Ajuntament treballen en la mateixa direcci per a donar soluci als problemes d'habitatge que es deriven de la crisi sanitria i econmica". Confia que el Govern central done una soluci als lloguers entre particulars i recorda que l'Oficina Municipal d'Habitatge continua oferint els seus serveis d'ajuda i assessorament a travs del nmero de telfon 010. A ms, recorda que la Regidoria est realitzant labors de desinfecci de manera peridica en les zones comunes de les 221 habitatges municipals per a previndre possibles contagis.Segueix-nos: