Està en: INICI > Notícies

Castell fixa un calendari fiscal 2020 ms flexible i que ajorna ms de tres mesos els pagaments domiciliats de l'IBI

Dimarts, 21 de Abril de 2020

L'Ajuntament trasllada al segon perode de cobrament els impostos de vehicles i de guals per a retardar el seu pagament i alleujar crrega fiscal

udio de David Donate


udio d'Ignasi Garcia


L'Ajuntament de Castell ha establit un nou calendari fiscal per a 2020 que flexibilitza els terminis per al pagament dels tributs i ajorna cobraments per a palliar les conseqncies econmiques que la crisi sanitria i social per coronavirus est tenint en les famlies i xicotets empresaris locals. Aquest nou calendari retarda i amplia els perodes de pagament dels diferents impostos, ajorna ms de tres mesos els rebuts domiciliats de l'IBI i posposa al segon perode fiscal el cobrament d'alguns impostos que es realitzaven en el primer perode per a alleugerir la crrega fiscal.

L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha explicat que s'ha treballat en aquest nou calendari fiscal pensant en pimes i autnoms, de manera que no vegen minvada les possibilitats de recuperaci. Aquest nou calendari permet un major alleujament per a les famlies en aquests mesos i ajorna a final d'any imposats que tenien lloc en el primer perode fiscal de l'any. Es tracta de donar ms facilitats als contribuents, famlies i xicotets empresaris locals, ha afegit.

En aquest sentit, el regidor d'Hisenda, David Donate, ha assenyalat que davant les dificultats econmiques derivades de la covid-19, des del govern municipal, s'ha fixat un nou calendari que trasllada als ltims mesos de l'any imposats com el de vehicles, de manera que evitem acumular crrega fiscal en aquests mesos d'emergncia sanitria i social per coronavirus.

Per part seua, l'edil d'Atenci Ciutadana, Ignasi Garcia, ha assegurat que des del govern municipal som molt conscients que aquesta parada t conseqncies en l'economia de les famlies i per aix volem facilitar que totes i tots puguem complir amb les nostres obligacions. Les administracions pbliques hem respost de manera eficient davant aquesta crisi sanitria i per a poder continuar fent-ho necessitem recursos amb els quals garantir que ning es quede arrere, ha apuntat el regidor.

Aquest nou calendari fiscal ha fixat el primer perode de pagament del 4 de maig al 31 d'agost de 2020, quan l'any passat va ser del 16 d'abril al 20 de juliol. En aquest primer perode es liquidar l'Impost sobre Bns Immobles (IBI) Urbans, l'IBI Rstic i el de Caracterstiques Especials. El cobrament de l'Impost sobre Vehicles de Tracci Mecnica i el de taxes per entrada de vehicles a travs de voreres i reserves de la via pblica (guals) s'ajornen al segon perode de l'any.

Aquest segon perode de pagament que en 2019 es va desenvolupar del 16 de setembre al 20 de novembre s'amplia enguany i tindr lloc de l'1 de setembre al 30 de novembre de 2020. Aix, a partir de setembre es tributar, a ms de l'impost sobre vehicles i les taxes per guals, per l'Impost sobre Activitats Econmiques (IAE), la taxa per prestaci de serveis de recollida de residus slids urbans, tractament i eliminaci dels mateixos (la taxa de fems) i la taxa per utilitzaci privativa o aprofitament especial del domini pblic local per ocupacions de subsl, sl de la via pblica, terrenys d's pblic i vol de la via pblica amb determinats aprofitaments.

A ms, els rebuts de tributs domiciliats es passaran a cobrament el dia 31 d'agost els corresponents al primer perode (IBI) i no el 20 de maig. Aix permet comptar amb ms de tres mesos ms de termini per a fer front a aquest impost, ha explicat Donate. Els rebuts del segon perode es passaran el 30 de novembre de 2020 i no el 20 de setembre.

Quant als pagaments fraccionats a la carta en la modalitat de huit terminis mensuals per a l'IBI Urb i l'impost de vehicles, s'ha ajornat el corresponent al mes d'abril, per la qual cosa els cobraments es reprendran el 15 de maig fins al 15 de novembre.

A ms de la domiciliaci bancria i el pagament directe en sucursals, es pot realitzar la liquidaci de tributs des de la Seu Electrnica de l'Ajuntament de Castell (https://sede.castello.es/), a travs del portal tributari.Segueix-nos: