Està en: INICI > Notícies

Castell refora la coordinaci amb el Consell per a difondre les ajudes al lloguer davant la covid19

Dimecres, 29 de Abril de 2020

Castell refora la coordinaci amb el Consell per a difondre les ajudes al lloguer davant la covid19

La Regidoria d'Habitatge valora que la Vicepresidncia Segona abonar fins a 650 euros del lloguer d'afectats per la crisi

udio de Maria Jess Garrido


La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castello refora la coordinaci amb la Vicepresidncia Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimtica per a difondre la nova lnia d'ajudes al lloguer aprovades per a persones afectades per la crisi de la covid19.

La regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, ha mantingut una reuni amb el secretari autonmic d'Habitatge, Csar Jimnez, en la qual s'abordat aquesta nova mesura. Garrit explica que explica que l'import de les ajudes ascendeix als 7, 5 milions i que beneficiar a les persones fsiques que, en la seua condici d'arrendataris d'habitatge habitual, acrediten estar en situaci de vulnerabilitat econmica i social sobrevinguda a conseqncia de la covid19 amb posterioritat al 15 de mar de 2020.

Indica que els interessats poden informar-se en el cas de la conselleria a travs del 012 i la guia ciutadana, mentre a lAjuntament poden contactar amb l'Oficina Municipal d'Habitatge telefonant al nmero telefnic del 010 o enviant un correu electrnic a vivenda@castello.es. Ac deixaran les seues dades i des de la Regidoria se'ls respondr.

Garrido subratlla que la pandmia de la covid19 tindr un impacte econmic dramtic i que les Administracions han de posar tots els recursos per a ampliar la cobertura social i garantir el dret a l'habitatge.

La regidora d'Habitatge ressalta que el lloguer abonar fins a un mxim de 650 euros al mes i per un perode mxim de sis mesos i afig que en els prxims dies la conselleria publicar el formulari per a sollicitar aquesta ajuda.

Afig que els beneficiaris seran desocupats afectats per ERTEs o autnoms que han vist reduts els seus ingressos. en cas de ser empresari, haja redut la seua jornada per motiu de cures o altres circumstncies similars que suposen una prdua substancial d'ingressos.

Garrido recorda que la Regidoria ja informa a travs de l'Oficina Municipal d'Habitatge i del servei de mediaci conveniat amb el Collegi d'Advocats de les ajudes al lloguer i de la moratria en el pagament d'hipoteques impulsades pel Govern davant l'emergncia sanitria.Segueix-nos: