Està en: INICI > Notícies

Habitatge reforar el servei de mediaci de per a atendre les consultes sobre les ajudes del lloguer d'emergncia

Divendres, 8 de Maig de 2020

Habitatge reforar el servei de mediaci de per a atendre les consultes sobre les ajudes del lloguer d'emergncia

L'Oficina Municipal d'Habitatge rep 452 sollicituds. La Regidoria denuncia la falta d'implicaci de les entitats financeres i dels fons voltor

udio de Mara Jess Garrido


La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell reforar el servei d'atenci i mediaci per a atendre les consultes referents al paquet d'ajudes al lloguer i al pagament de la hipoteques aprovades pel Govern davant l'emergncia per la covid-19. L'Oficina Municipal d'Habitatge ha rebut fins al moment 452 crides per aquestes ajudes extraordinries.

La regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, subratlla que han proposat al servei de mediaci conveniat amb el Collegi d'Advocats una ampliaci de l'horari d'assessorament, i afig que tamb contractaran altres serveis jurdic per a fer front als conflictes que es deriven entre grans propietaris i fons d'inversi i inquilins en el lloguer.

Garrido denncia la falta d'implicaci de les entitats financeres per a tramitar els microcrdits sense interessos per al lloguer avalats pel Govern, aix com dels fons voltor per a atendre els requeriments de les llars afectades per la crisi.

La regidora d'Habitatge destaca que els plans de suport del Govern contemplen la suspensi dels desnonaments en lloguer sense alternativa habitacional durant 6 mesos, ajudes extraordinries i microcrdits sense interessos a 6 anys per a pagar el lloguer. Els grans tenidors han de realitzar als seus inquilins una quita d'un 50% o una reestructuraci del deute en 3 anys, l'Estat assumir el deute dels inquilins que no isquen de la vulnerabilitat i hi haur una prrroga de 6 mesos dels contractes a punt de vncer per a evitar una pujada de preus.

Ressalta que la Regidoria tamb atendr consultes sobre les ajudes que acaba de convocar la Generalitat , que poden costejar el 100% del lloguer de persones afectades per l'aturada econmica amb un mxim de 650 euros.

La gent interessada pot trucar al telfon de la conselleria del 963866000 o escriure a ajudeslloger@gva.es per a preguntar sobre les seues ajudes al lloguer, o poden contactar amb el nmero de l'Ajuntament del 010 o escrivint a vivenda@castello.es per a sollicitar informaci d'aquesta mesura autonmica o de les ajudes del Govern.Segueix-nos: