Està en: INICI > Notícies

Castell destinar el 20% del seu supervit a despesa social per a fer front a la crisi per la covid-19

Dimecres, 20 de Maig de 2020

El govern municipal dedicar 350.000 ms a ajudes demergncia social i a lalberg provisional

udio d'Amparo Marco


udio d'Ignasi Garcia


L'Ajuntament de Castell destinar el 20% del seu supervit a despesa social amb la finalitat de fer front a la crisi produda per la covid-19. El govern municipal ha informat aquest dimecres en la comissi plenria de Govern Interior de l'expedient de modificaci de crdit per a poder utilitzar un total de 349.766,49 euros de romanent de tresoreria positiu dels pressupostos de 2019 amb l'objectiu de destinar aqueix import a poltiques de despesa social per a palliar els efectes de l'emergncia social per coronavirus. Aquesta modificaci de crdit, aprovada per decret d'alcaldia, es fa sobre la base dels Reials decrets llei 8/2020 i 11/2020, de 17 i 31 de mar, respectivament, de mesures urgents extraordinries i complementries per a fer front a l'impacte econmic i social de la covid-19.

L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha explicat que aquesta normativa permet als ajuntaments destinar fins al 20% del supervit pressupostari a finanar despeses corrents i d'inversi en serveis socials i poltiques de promoci social. L'Ajuntament de Castell compleix amb els requisits financers i pressupostaris necessaris per a poder destinar aquest percentatge del nostre supervit a poltiques d'emergncia social i ajudar aix a qui estan patint les conseqncies socials d'aquesta crisi sanitria global, ha indicat Marco.

L'alcaldessa ha destacat que aquesta modificaci, sollicitada a travs de la Regidoria de Benestar Social i Dependncia, permetr destinar 221.611,81 euros a ampliar la dotaci de les partides per a garantir ingressos suficients a les famlies i assegurar la cobertura bsica de les seues necessitats. La resta, 128.164,68 euros, es destinar a l'alberg provisional habilitat per l'Ajuntament per a acollir a persones sense llar davant la crisi sanitria.

Per part seua, el regidor d'Atenci Ciutadana i Transparncia, Ignasi Garcia, ha recalcat que la voluntat de l'Acord de Fadrell s reforar l'rea de benestar i les poltiques socials per fer front a la crisi sanitria i econmica". Aix, Garcia ha destacat la importncia de crear un "escut social" que evite que cap persona quede arrere en aquesta situaci d'emergncia. "No s casualitat que el benestar siga el primer punt del full de ruta del govern, per a l'Acord de Fadrell aquesta s una prioritat absoluta", ha explicat el regidor.

Aquesta resoluci haur de ser convalidada en el prxim ple de maig de l'Ajuntament de Castell.Segueix-nos: