Està en: INICI > Notícies

Castell posa en valor la uni amb Europa per a empoderar l'espai urb i millorar la qualitat de vida

Diumenge, 5 de Juliol de 2020Marco apella a un futur lligat a la UE com a via per a recuperar la normalitat des de la cautela i agraeix a la poblaci el seu esfor per a revertir un context realment complicat

La simbiosi local i comunitria ha perms impulsar en l'Estat d'Alarma altres dues de les dotze operacions cofinanades per FEDER


Castell posa en valor aquest estiu l'impacte que la cooperaci amb Europa a travs dels fons FEDER est tenint a la ciutat, i que es tradueix en la materialitzaci de projectes per a cuidar i facilitar el dia a dia a la ciutadania i protegir i empoderar l'espai urb.

Amb el lema Et mereixes l'estiu, l'Ajuntament de Castell llana una campanya per a agrair a la poblaci la responsabilitat i el comproms realitzat durant aquests ltims mesos per a superar un context molt complicat des del punt de vista sanitari, social i econmic; anem en el bon cam, i des de la cautela, la ciutadania es mereix aquest xicotet respir que arriba amb l'estiu i la volta progressiva a les seues rutines, assenyala l'alcaldessa, Amparo Marco. Fins i tot amb totes les adversitats, la nostra ciutat continua girant i apostant per un futur on el benestar, les oportunitats, la sostenibilitat i la inclusi social siguen les que marquen el gui de la nostra histria, afirma.

Segons Marco, s en aquesta conjuntura quan la uni Castell i Europa es fa ms necessria que mai. Estem dissenyant un futur collectiu de la m de l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible i Integrat, EDUSI-Transforma Castell, dotada amb 20,2 milions d'euros i cofinanada pel Consistori i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La simbiosi entre la poltica local i la comunitria ha perms l'avan durant la vigncia de l'Estat d'Alarma de dues de les dotze operacions contemplades en la EDUSI. D'una banda s'han aprovat els expedients de contractaci per a ampliar la xarxa ciclista urbana en l'avinguda Castell Vell i Pascual Asensio (amb un pressupost de quasi 600.000 euros), que se sumen als 5 quilmetres ja executats tamb grcies a FEDER en l'avinguda Casalduch, Ciutat del Transport i Gran Via.

Per altra banda, tamb s'ha donat llum verda a una de les operacions de major envergadura de l'Estratgia: la rehabilitaci integral de l'actual Casa de la Cultura del carrer Antonio Maura per a transformar-la en un Centre d'Envelliment Actiu i Saludable. El projecte suposar una inversi de 4,5 milions d'euros i pretn situar a les persones majors en l'eix de les poltiques del benestar, els serveis i l'urbanisme, recorda Marco.

Al costat d'aquestes actuacions ja en marxa, figuren les ja executades com el pont del Riu Sec entre el Raval Universitari i l'avinguda l'Alcora; la millora de l'accessibilitat en les parades de bus i la renovaci de la flota municipal per vehicles sostenibles de baixes emissions. A ms, des d'aquest estiu la ciutadania disposa d'un espai d'oci i coworking a l'aire lliure com el renovat parc de la Panderola del Grau, i d'un nou i segur accs a la platja a travs del Cam La Plana, convertit en un corredor verd per a ciclistes i vianants de 3,8 quilmetres.

Tenim un clima magnfic, la mar, i un espai urb cada vegada ms sostenible, divers, segur i integrador que s'ompli de propostes per a anar sumant felicitat, oportunitats i qualitat de vida. Propostes que arriben per a quedar-se, com l'estiu que ara comena, i durant el qual puguem anar, a poc a poc, deixant arrere aquest perode tan dur, conclou Marco.Segueix-nos: