Està en: INICI > Notícies

Castell opta a captar fons europeus per a un projecte de tractament de l'aigua de la Marjaleria

Dimarts, 7 de Juliol de 2020L'alcaldessa impulsa la collaboraci pblic-privada per a atraure inversions i materialitzar iniciatives basades en la innovaci

L'Ajuntament de Castell impulsa els mecanismes de treball i collaboraci amb el sector empresarial de la ciutat per a incentivar la participaci en projectes europeus de carcter innovador que afavoreixen l'atracci de fons i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania a travs de la posada en marxa de projectes. En aquest sentit, l'alcaldessa, Amparo Marco, i la directora de l'Oficina de Planificaci i Projecci Econmica, s'han reunit amb responsables de Facsa per a abordar les iniciatives de cooperaci pblic-privada en les quals estan treballant en l'actualitat.

"Des de l'Ajuntament de Castell continuem treballant per a captar nous fons europeus que ens permeten impulsar projectes que milloren la qualitat de vida dels nostres vens i venes. I ho fem tamb estimulant la collaboraci pblic-privada, per a incentivar aix al nostre teixit empresarial i contribuir a l'atracci de ms inversions", ha explicat l'alcaldessa.

En la trobada, celebrada per via telemtica, van abordar els projectes en els quals estan collaborant aquest 2020. Un d'ells s el Pure Nature, que es va presentar a finanament europeu a travs del programa Horizon 2020, sobre purificaci i reutilitzaci de l'aigua utilitzant solucions innovadores basades en la naturalesa. Aquesta iniciativa innovadora ha passat la primera fase d'avaluaci del programa europeu, i tant el consistori com el grup empresarial estan treballant en l'elaboraci de tota la documentaci i actuacions a presentar per a la segona i ltima fase d'avaluaci.

El Pure Nature, que es desenvoluparia en la Marjaleria, t com a objectiu el tractament descentralitzat i basat en la naturalesa de l'aigua, aix com la seua reutilitzaci, restaurant el cicle hidrolgic mitjanant l'increment d'infiltraci i proporcionant als ciutadans un entorn ms saludable. Contempla el desenvolupament de guies i eines per a la planificaci, realitzaci i operaci de solucions basades en la naturalesa (SBN) que, de manera eficient i segura, purifiquen i reciclen l'aigua recollida de l'escolament i aiges residuals urbanes.

Una altra de les collaboracions abordades en la reuni va tindre a veure amb l'entrada de Castell en la xarxa de ciutats europees intelligents, la candidatura de les quals va ser triada la setmana passada per part de la Comissi Europea. A travs d'ella, la ciutat entra a formar part del Intelligence City Challenge i aix permetr a Castell, i al seu ecosistema empresarial d'innovaci, preparar-se per a estar en l'avantguarda de les ciutats intelligents europees. I una tercera via de collaboraci pblic-privada d'enguany t a veure amb el suport a la candidatura de Castell per a participar en la iniciativa europea Capital Europea de la Innovaci, la sollicitud de la qual ha sigut presentada al juny i que est en fase d'avaluaci en l'actualitat.Segueix-nos: