Està en: INICI > Notícies

Transici Ecolgica organitza tres activitats a l'estiu per a posar en valor les colnies de rates penades del Mol la Font

Dimecres, 29 de Juliol de 2020Les jornades es desenvoluparan els dies 7 i 28 d'agost i el 18 de setembre i estudiaran l'espcie amb detectors ultrasons

La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell posar en valor les colnies de rates penades del Mol la Font amb tres activitats divulgatives aquest estiu. El paratge municipal acull un dels grups ms importants d'aquest mamfer d'Europa. Els assistents podran conixer les seues propietats i estudiar-les a travs d'estacions d'escolta amb detectors d'ultras.

El departament de Fernando Navarro organitza aquesta iniciativa en collaboraci amb la Fundaci Limne amb l'objectiu de projectar la biodiversitat del terme municipal i destacar la rellevncia de les rates penades en l'ecosistema. El regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, subratlla que amb aquesta iniciativa s'incideix en una soluci biolgica de lluita contra les plagues i s'incrementa la presncia d'un animal que est incls en els catlegs espanyol i valenci d'espcies amenaades.

Les tres jornades es desenvoluparan els dies 7 i 28 d'agost i el 18 de setembre. Les persones interessades poden inscriure's a travs del correu electrnic: transicioecologica@castello.es.

En les mateixes es mostrar com s'estudien les rates penades mitjanant estacions d'escolta amb detectors d'ultrasons dins del Mol la Font.

La convocatria es dur a terme en la vesprada-nit, convidant als participants a una primera part terica que comptar amb el suport d'una exposici sobre quirpters dissenyada per la Fundaci Limne. Desprs, ja de nit, se posaran en marxa les estacions d'escolta. Limne portar 10 detectors d'ultrasons perqu els assistents aprenguen a analitzar les ratapinyades i un detector de temps expandit per a ajudar a la diferenciaci de les espcies ms complexes.

La Regidoria destaca que amb aquestes activitats pretn difondre la varietat de rates penades de Castell, vincular a la ciutadania amb una espcie amenaada i aconsellar-la per a collaboraci en accions contra la lluita de plagues.Segueix-nos: