Està en: INICI > Notícies

Castell compleix terminis i posar en marxa la recollida selectiva d'orgnica aquest setembre

Dimarts, 4 de Agost de 2020Comena la installaci dels 1.098 contenidors que faran de la ciutat una de la pioneres en la separaci d'aquests residus

udio d'Ignasi Garcia


L'Ajuntament de Castell ha iniciat la installaci dels contenidors de color marr, els quals permetran implantar el servei de recollida selectiva de brossa orgnica a la ciutat i fer que el model de gesti de residus municipals a la ciutat siga ms sostenible. Aix ho ha explicat l'edil de l'rea de Gesti del Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, qui ha informat que les noves rutes s'activaran el prxim mes de setembre, complint aix amb la previsi inicial de terminis i sense que la crisi sanitria haja parat aquest projecte.

Informen tamb d'aix els cartells situats als 1.098 contenidors que la concessionria ha comenat a installar, uns treballs que s'estendran durant tot el mes d'agost. Els depsits romandran tancats fins a la posada en marxa del nou servei, quan estaran disponibles perqu la ciutadania, bars, restaurants, collegis i xicotets comeros depositen els residus de matria orgnica.

Per a Garcia, l'arribada de la recollida selectiva d'orgnica suposar la consolidaci de la tendncia creixent quant a hbits de reciclatge i reutilitzaci que han demostrat els vens i les venes en els ltims mesos i ens permetr la reactivaci econmica verda i sostenible per la qual hem apostat des de l'inici de la crisi. No en va, l'arribada del servei suposar ladquisici de tres nous vehicles de crrega i un de neteja de contenidors i l'ampliaci d'un 20% del personal dedicat a la recollida de residus urbans.

Com a part del projecte, est prevista la installaci de 150 unitats de contenidors de caracterstiques similars, per a envasos lleugers (plstic, alumini i acer), amb la finalitat de reforar l'actual dotaci de contenidors per a aquest tipus de residus. Aix, s'aconseguir que el volum disponible per al depsit d'envasos siga de 11,7 litres/habitant, duplicant el previst per Ecoembes.

Cal recordar que, entre els anys 2016 i 2020, l'Ajuntament de Castell va dur a terme tres experincies pilot prvies a la implantaci d'aquesta mena de recollida selectiva. Es va observar que, al llarg de les diferents fases, la quantitat de residus de fracci orgnica depositats al contenidor marr va anar incrementant-se, aconseguint, aix mateix, un material amb molt baix percentatge de restes corresponents a altres fraccions.Segueix-nos: