Està en: INICI > Notícies

Castell refora el pressupost per a ampliar l'habitatge pblic i activa incentius per a posar en marxa la bossa de lloguer social

Dimecres, 12 de Agost de 2020La Regidoria d'Habitatge destaca el Pla Estratgic d'Habitatge i les mesures de mediaci per a fer front als fons voltor

udio de Mara Jess Garrido


La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell ha redoblat esforos en el pressupost municipal de 2020 per a incrementar el parc pblic d'habitatge, els lloguers socials i el servei de mediaci per a ajudar a la gent que afronta un procs de desnonament per part de fons voltor. Aix, ha pressupostat 350.000 euros per al pla de compra d'habitatge municipal, que se sumen als 1,2 milions de romanent, ms 35.000 euros en incentius per a activar la bossa de lloguer social.

La regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, subratlla que l'augment del nombre d'habitatges pblics s una necessitat urgent desprs del desistiment dels governs del PP i, per aix, subratlla que el primer pressupost d'Habitatge de lAcord de Fadrell destina 1,50 milions a l'adquisici de pisos per al parc municipal, b mitjanant el procs de licitaci que es tramita en aquests moments o a travs del decret del tanteig i retracte, aprovat recentment per les Corts Valencianes. Garrido lamenta la falta d'implicaci de les entitats financeres en la licitaci del pla de compra d'habitatge, que estableix un preu per unitat de 101.000 euros. Confia a aconseguir diversos pisos per aquesta via abans que acabe l'any i sino a travs del tanteig i retracte, que dna prioritat a l'Administraci en les operacions de compravenda d'antigues VPO.

Per a aquest exercici ha pressupostat 300.000 euros per a reformar habitatges socials municipals i per a 2021 altres 300.000.

La Regidoria tamb invertir 35.000 euros en incentius per a propietaris per a animar que cedisquen habitatges per a la bossa de lloguer social. Cada pis rebr 1.500 euros, i a aquesta quantitat sha afegirien fins a 3.500 per costejar desperfectes o impagaments.

Del pressupost tamb destaquen les ajudes per a emergncia residencial o reformes d'interior. En el primer cas es destinaran 135.000 euros per a famlies en situaci de vulnerabilitat, i en el segon 85.000 per a reformes d'interior d'habitatges.

Garrido subratlla tamb els 50.000 euros per al primer Pla Estratgic d'Habitatge, que ja est en plena elaboraci i que concretar les necessitats de primer habitatge i rehabilitaci i informar dels habitatges buits de grans tenidors amb el objectiu de mobilitzar-la mitjanant recrrecs de l'IBI, tal com estableix la Llei de Funci Social de la Generalitat.

Finalment, la Regidoria ha previst 50.000 euros per a reforar la gesti i manteniment dels habitatges municipals, i 6.000 per al servei de mediaci conveniat amb el Collegi d'Advocats per a abordar execucions hipotecries o desnonaments d'inquilins per fons voltor.Segueix-nos: