Està en: INICI > Notícies

Transici Ecolgica collabora per impulsar un hort barrial a San Lorenzo

Dimecres, 23 de Setembre de 2020La cooperativa Organic Social Design promou un projecte per a divulgar la producci de proximitat i les varietats autctones tradicionals

Audio de Fernando Navarro


La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell ha destinat un espai en el barri de San Lorenzo per al desenvolupament d'un hort formatiu i educatiu de dinamitzaci agroecolgica i amb perspectiva de gnere. La parcella ha sigut cedida a la cooperativa Organic Social Design per impulsar una iniciativa finanada per la Conselleria de Medi Rural, Agricultura, Emergncia Climtica i Transici Ecolgica.

El regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, subratlla que la pandmia de la Covid-19 ha posat de manifest la importncia dels nostres productors i la necessitat de promoure nous canals de producci agrcola de proximitat. Al barri de San Lorenzo tenem una parcella municipal pendent dactivar-se en un hort barrial des de la seua adequaci en 2015. El projecte dOrganic Social Design va en eixa lnia de redignificar lagricultura.

La parcella va ser adequada lany 2014, per mai va arribar a ser ocupada. Amb una superfcie de 3800 metres quadrats, la intenci de lAjuntament de Castell s que aquest projecte que desenvolupar la cooperativa Organic Social Design puga servir perqu el barri simplique en la participaci a lhort a mig termini.

El projecte es titula Cultivant relacions igualitries, barris amb els peus en la terra i naix per a promoure el mapa de llavors autctones. Volem preservar el nostre mapa fitogentic valenci i la millor manera de promoure les llavors autctones s a travs del seu cultiu. Pretenem a travs d'aquest projecte educatiu divulgar el nostre mapa de llavors autctones amb una estratgia agroecolgica, afirma Esperanza Menndez, presidenta de la cooperativa, que ressalta que la iniciativa tamb inclour la perspectiva de gnere i s'implicar a dinamitzar el barri de San Lorenzo.

L'hort compta amb el certificat ecolgic del Comit d'Agricultura Ecolgica de la Comunitat Valenciana (CAECV) i constar de tres parts: una parcella estar destinada noms a dones i realitzar formaci en horticultura; una segona desenvolupar itineraris educatius dirigits als centres escolars de la ciutat; i la tercera zona ser per a tallers de formaci i activitats de promoci per a tota la ciutadania. La cooperativa i lAjuntament de Castell ja han comenat els treballs d'adequaci de l'espai i sespera que estiga actiu abans d'octubre.

Lhort urb de San Lorenzo es convertir aix en el sis de Castell, quatre dells gestionats per associacions venals i un per lOficina de Gent Gran de lAjuntament.Segueix-nos: