Està en: INICI > Notícies

Les Jornades Construint i Alimentant Alternatives reivindiquen aquest dijous poltiques d'habitatge digne, estable i assequible

Dimarts, 27 de Octubre de 2020Una taula redona dissertar sobre la cooperativa en cessi d's, que propcia pisos permanents a preus raonables

La segona edici de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives que organitzen les Regidories de Transici Ecolgica i Habitatge continuaran aquest dijous 29 doctubre amb una taula redona que reivindicar poltiques d'habitatge digne, estable i assequible. L'acte abordar el model de cooperativa en cessi d's, un sistema pel qual una cooperativa promou la construcci d'habitatges i els socis de la mateixa tenen dret a un habitatge a preus raonables i de manera permanent.

La cita ser protagonitzada per Fran Merino, de la Federaci Valenciana de Cooperatives (*FECOVI) i el Collectiu Domstiques. Ser noms de manera telemtica per la situaci de pandmia, a travs del canal de Youtube de Construint i Alimentant Alternatives.

Els regidors de Transici Ecolgica i d'Habitatge, Fernando Navarro i Mara Jess Garrido, destaquen que la cessi d's mitjanant cooperativa contempla una alternativa de promoci d'habitatges que assegura una llar amb un cost assequible i que es presenta com una alternativa davant la problemtica que existeix actualment d'accs a l'habitatge per l'especulaci en els preus del lloguer.

Transici Ecolgica i Habitatge organitzen Construint i Alimentant Alternatives per a posar en valor nous models de consum sostenible, sobirania alimentria o d'habitatge digne per a construir ciutats i societats ms justes i superar les crisi sanitria, social i ambiental.

La segent activitat, tamb online, ser el 3 de novembre a les 18.30 hores, amb una conferncia sobre rehabilitaci sostenible i eficincia energtica; mentre el dijous, a la 18.30, ser el torn del Rogle coop. que abordar el dret a la ciutat i a la ciutat. Les jornades seguiran el 10 i 12 de novembre amb xarrades sobre ecofeminisme i producci local en entorns periurbans i finalitzaran el 15 de novembre amb l'obra de teatre Ingovernables de Atirohecho en el Teatre del Raval. Ms informaci del programa d'activitats en el web de l'Ajuntament de Castell.Segueix-nos: