Està en: INICI > Notícies

La tercera campanya de les exhumacions de Castell arriba a l'equador desprs de recuperar 23 cossos

Dijous, 22 de Octubre de 2020Ruiz i Baos destaquen l'aposta de l'Ajuntament i la Diputaci per la Memria Democrtica

udio de Vernica Ruiz


La regidora de Memria Democrtica de l'Ajuntament de Castell, Vernica Ruiz, i la diputada provincial de Memria Histrica, Tania Baos, han visitat el cementiri de la capital per a interessar-se per la marxa dels treballs de recuperaci de les restes de 42 persones afusellades pel franquisme. s la tercera campanya que s'escomet en el recinte i la primera en la qual participa la Diputaci de Castell amb l'aportaci de 50.000 euros, que se sumen als 35.000 euros de l'Ajuntament de Castell. Les dues fases anteriors van ser impulsades en solitari pel consistori.

Les exhumacions,que han arribat al seu equador, han aconseguit recuperar ja les restes de 23 persones que van ser represaliades. Els treballs es prolongaran durant tres o quatre setmanes ms, com ha confirmat el director del projecte, Miguel Mezquida.

Vernica Ruiz ha explicat que les famlies interessades en la recuperaci de les restes dels seus familiars es poden acostar al cementiri per a contactar amb l'equip que all est treballant, respectant totes les mesures de seguretat que exigeixen els protocols covid. Grcies a la collaboraci conjunta ser possible resoldre aquesta anomalia democrtica i que ms famlies puguin enterrar als seus avantpassats de manera digna, ha assegurat la regidora.

Per part seua, Baos ha destacat la importncia del canvi poltic que es va produir en la seu del Palau dels Aules en 2019, que ha servit per a mostrar l'empatia de la nova Diputaci amb la recuperaci de la memria, i amb el seu desig de fer justcia i apostar per posar en valor els drets humans. En idntics termes s'ha manifestat la regidora Ruiz, qui ha lamentat que l'anterior equip de govern de la Diputaci no cregus en la necessitat de resoldre les anomalies democrtiques que continua havent-hi.

Tania Baos ha mostrat la seva satisfacci per la realitzaci d'aquests treballs i ha posat en valor que sigui la nostra generaci la que els faci. Sobre aquest tema ha assenyalat que estic contenta perqu s'estiguin efectuant, per no estic tan contenta que sigui tan tard, desprs de 40 anys de democrcia.

Agrament al Grup per la Recerca de la Memria

Tant Ruiz com Baos han finalitzat la seva compareixena davant els mitjans donant les grcies al Grup per la Recerca de la Memria Histrica de Castell , sense la tasca de recerca de la qual, res d'aix hagus estat possible.Segueix-nos: