Està en: INICI > Notícies

El Cecopal fixa noves mesures per a contindre la propagaci de la covid-19 en Castell

Dimarts, 17 de Novembre de 2020Castell limita a 80 persones l'aforament dels actes organitzats per tercers i clausura temporalment els jocs infantils

Aquest dimarts ha tingut lloc una nova reuni del Centre de Coordinaci Municipal (Cecopal) per a analitzar les dades epidemiolgiques i la seua evoluci a la ciutat de Castell i estudiar noves mesures per a contindre la propagaci de la covid-19. Aix, el Cecopal ha establit un lmit d'aforament de 80 persones en els actes en via pblica organitzats per tercers, que tindran l'obligaci, a ms, de garantir que no hi haja concentraci de persones a l'entorn de l'acte. Es tracta d'una mesura ja establida per als actes municipals i que ara s'aplica tamb als organitzats per tercers en la via pblica.

Tamb s'ha decidit clausurar temporalment a partir d'aquest divendres els jocs infantils de la ciutat amb la finalitat d'evitar aglomeracions, minimitzar riscos i protegir aix la salut dels menors. El Cecopal, un comit de coordinaci poltica i tcnica davant situacions d'emergncia o preemergncia, ha adoptat aquestes mesures desprs d'avaluar l'evoluci de la pandmia a Castell i constatar l'increment de la incidncia acumulada en les ltimes setmanes, tal com recullen les dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pblica.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha posat l'accent en la necessitat de no baixar la gurdia. Hem d'extremar totes les precaucions, evitar concentracions i complir rigorosament amb les mesures de seguretat i higiene que sn claus per a frenar la covid-19, ha manifestat. Marco ha reiterat aix la crida a la responsabilitat de la ciutadania per a protegir la salut.

Cal destacar tamb que, des de la Policia Local de Castell, s'han imposat 330 sancions per incompliments de les mesures de seguretat i de les noves restriccions per a contindre la propagaci de la covid-19 des de l'entrada en vigor de la Resoluci de 24 d'octubre de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pblica, que va aprovar mesures com la limitaci de la mobilitat nocturna i de les reunions de carcter familiar i social a sis persones, i resolucions posteriors.

En total, la Policia Local ha imposat 96 sancions per no portar mscara o portar-la indegudament, 98 per incomplir la mesura de restricci de mobilitat nocturna, 65 per consum d'alcohol en via pblica, 6 per reunions de ms de sis persones en la via pblica, 39 per molsties i reunions en domicilis particulars i 26 denncies a establiments. Aquest cap de setmana, s'han realitzat 58 denncies per incompliments.Segueix-nos: