Està en: INICI > Notícies

Castell avala un pressupost del Patronat Municipal de Festes per a 2021 de 986.000 euros

Dimarts, 13 de Abril de 2021El consell aprova la proposta provisional ajustada al context covid i destina la reducci respecte a 2020 a benestar social

El Consell Rector del Patronat Municipal de Festes ha aprovat hui de manera provisional la proposta de pressupost per a 2021, que ascendeix a 986.016 euros, aix com el calendari de tramitaci. Sn 318.000 euros menys que l'any passat, que es destinaran a poltiques de benestar social per a palliar els efectes de la covid-19 en els sectors ms vulnerables, segons ha explicat en el consell rector, el president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina. La proposta ha tirat avant amb els vots a favor dels representants del PSPV, Comproms, Podem, de l'assemblea, del president i de la vicepresidenta; i l'abstenci del PP i de Vox.

Quant al calendari del pressupost, desprs de l'aprovaci provisional de hui, del 14 al 19 d'abril ser el termini de presentaci d'esmenes i desprs de l'estudi d'aquestes, es procedir a la convocatria del Consell Rector Extraordinari per a l'aprovaci definitiva.

El nou pressupost mant una lnia de subvencions de 117.300 euros dirigides a les gaiates, la gestora de gaiates, ens vinculats, Federaci de Colles, Festes de Carrer i grups perifrics. Unes ajudes que s'han ajustat a la realitat derivada de la suspensi de les festes. Hem mantingut ajudes al mn de la festa, perqu continuem donant-los suport en un moment com aquest, ha explicat Braina. Els comptes tamb mantenen partides econmiques en previsi de poder organitzar actes o activitats al llarg de l'any, sempre que l'evoluci de la situaci epidemiolgica a la ciutat ho permeta i no suposen risc sanitari.

Informe de les festes del 2020

D'altra banda, s'ha aprovat -amb tots els vots a favor, menys l'abstenci del PP- l'informe de valoraci de les festes del 2020, aix com el seu trasllat als membres de l'assemblea general del Patronat. Respecte a l'assemblea, com recull el propi informe, es convocar en el moment en el qual la situaci sanitria permeta la seua celebraci de manera presencial.

En aquest informe, el president del Patronat Municipal de Festes dna compte de l'activitat d'aquest organisme autnom en un 2020 caracteritzat per la pandmia de la covid-19, que va condicionar els actes i les celebracions i va obligar a suspendre la majoria de les festes, inclosa la Magdalena del 75 aniversari. El document desglossa tamb el pressupost del 2020, que va ascendir a 1,3 milions d'euros i va mantindre la lnia de subvencions als diferents collectius festers. La voluntat s continuar impulsant les nostres festes, que igual que la resta d'activitats s'han vist durament colpejades per la pandmia de la covid-19. Una crisi sanitria que esperem ser capaces de vncer al ms prompte possible per a poder recuperar les nostres festes com a totes i tots ens agradaria, destaca Braina en aquest informe.Segueix-nos: