Està en: INICI > Notícies

Castell i TEA-CAST ofereixen formaci a persones majors per a entendre i actuar davant l'autisme en menors

Dimarts, 7 de Setembre de 2021Granero destaca la importància de la formació dirigida a facilitar eines per a una millor atenció dels néts i nétes amb TEA
L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Salut, i l'Associació TEA-CAST ofereixen un curs dirigit a les persones majors amb néts i nétes amb autisme. La formació, que tindrà lloc els dies 11, 18 i 25 de setembre, cerca oferir els coneixements necessaris sobre el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i facilitar eines a les persones majors per a acostar-se als xiquets i xiquetes. Es tracta d'un curs que pretén fer una aproximació a l'autisme, perquè els avis i àvies puguen entendre què significa que el seu nét o néta tinga autisme, poder comprendre algun dels comportaments, les estereotipias, etc. Així com aprendre estratègies i recursos per a poder abordar situacions que en algun moment es podran trobar com puga ser enfrontar-se a una crisi, dificultats en l'alimentació o problemes sensorials, entre altres.
La regidora de Salut y Gent Major, Isabel Granero, ha destacat la importància d'accions com aquesta "que amplien la formació i faciliten els recursos necessaris perquè les persones majors sàpien comprendre i atendre les necessitats que puguen tindre els seus néts i nétes amb autisme".
El curs tindrà lloc a la sala de formació de l'Associació TEA-CAST (situada al carrer La Lluna, 7 de Castelló), els dies 11, 18 i 25 de setembre de 2021, de 10.00 a 13.00 hores. La inscripció és gratuïta però les places són limitades i per tant és necessari formalitzar la inscripció a través de la web: http://www.teacast.es/es/formacion o bé manant un correu a teacast.castellon@gmail.com.
Per a l'associació, els avis i àvies "són peces fonamentals en la vida de tots els xiquets i realitzen un paper importantíssim, més si cap quan es tracta d'avis de xiquets o xiquetes amb necessitats diferents". Així, expliquen que, en el cas de l'autisme els avis pateixen un doble duel: d'una banda el de tindre un nét o néta amb autisme i per una altra la impotència, a vegades, de no poder ajudar prou al seu fill/a, que, normalment, en els primers anys després de rebre el diagnòstic, és un viacrucis de dubtes i incertesa.
Des de TEA-CAST expliquen que entendre el que és l'autisme és necessari per a poder ajudar a la persona amb TEA. Per això, el curs té com a objectius, d'una banda, poder ajudar als pares en els objectius que s'hagen marcat, però també crear un clima de confiança que els atorgue seguretat i els empodere, ja que són una figura vital per al desenvolupament del xiquet o xiqueta.
Es tracta del primer curs enfocat de la programació que l'associació realitza per a conscienciar i formar sobre l'autisme. "La formació és clau per a la inclusió d'aquest col·lectiu en la societat, només amb una societat formada en la neurodiversitat serà possible que totes les persones puguen gaudir de les mateixes oportunitats", sostenen.
El programa del curs, que inicia aquest dissabte, aborda temes com: ‘El meu nét té autisme, què significa?’; ‘Què puc fer? Tècniques i recursos’; ‘Taller de jocs per a fer a casa’; ‘Creació d'espais per a compartir i foment de la creació d'una xarxa d'experiències’, entre altres.Segueix-nos: