Està en: INICI > Notícies

La IV edici de "Escala a Castell' comptar amb quatre navilis, campament i visites adaptades

Dimecres, 29 de Setembre de 2021
Marco destaca la consolidació d'aquest esdeveniment que es desenvoluparà del 8 al 12 d'octubre i que ja té les reserves prèvies obertes

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat hui la IV edició d'Escala a Castelló, que es desenvoluparà del 8 al 12 d'octubre, i que comptarà amb quatre embarcacions; els navilis Nao Victoria i Galeón Andalucía, que han participat en totes les edicions; i el pailebot Pascual Flores i el Cervantes Saavedra, que atracaran al Grau per primera vegada. Una edició els detalls de la qual es poden consultar en la pàgina web www.escalaacastello.com que arriba amb novetats com la recuperació del campament mariner o una mascletà el dissabte 9 d'octubre a les 13.30 hores i un piromusical el dilluns 11 a les 23.00 hores. A més, per primera vegada es faran visites amb interpretació de signes (en principi per al dissabte i el diumenge a les 10.00 hores, però ampliable a altres dies i horaris en funció de la demanda) i s'ofereix també una visita virtual en 3D a la Nao Victoria, que es pot seguir a través del següent enllaç: https://bit.ly/3CMQJly

"Fa quatre anys des de l'Ajuntament vam fer una forta aposta per convertir Castelló en punt de trobada per als amants de les tradicions marineres. Han sigut quatre anys de desafiaments, amb una pandèmia inclosa, durant els quals hem aconseguit consolidar un esdeveniment que suposa un avanç en la nostra reconciliació amb la mar", ha explicat l'alcaldessa. "Escala a Castelló suposa deixar de donar l'esquena a la mar i ancorar a la nostra ciutat un esdeveniment de referència turística", ha destacat Marco.

En l'organització de tot l'esdeveniment se seguiran els protocols de prevenció i protecció davant la covid-19. En aquest sentit, per a facilitar les visites i garantir que aquestes es realitzen amb total seguretat, es tancarà tot el recinte de manera que s'habiliten itineraris d'entrada i eixida. A més, és necessària la reserva prèvia de les entrades, de manera gratuïta, que ja es poden formalitzar a través de la pàgina web oficial (www.escalaacastello.com), per a poder visitar els vaixells i el campament.

L'alcaldessa ha estat acompanyada durant la presentació de la pròxima edició d'Escala a Castelló de Fernando Viota, en representació de la Fundació Nao Victoria, qui ha donat detalls de les embarcacions que participaran enguany. La Nao Victoria va ser el primer vaixell que eixint i tornant del port de Sevilla va aconseguir envoltar el planeta; i el Galeón Andalucía, que és una rèplica del Galeón de Manila i dels galeons espanyols que van fer la ruta d'Índies en els segles XVI i XVII, va ser construït en 2009 després d'un llarg procés d'investigació històrica. A més, també es podrà visitar enguany el Pascual Flores, exponent de principis del segle XX de la marineria de Torrevieja i del comerç entre el nord, el mediterrani i la costa oest d'Àfrica. I el quart vaixell que els visitants podran contemplar en aquesta edició d'Escala a Castelló és el Cervantes Saavedra, que va ser el que es va usar per al rodatge de la sèrie de televisió El Barco.Segueix-nos: